Ιατροδικαστής: Ο Κρις Κορνέλ απαγχονίστηκε

Ιατροδικαστής: Ο Κρις Κορνέλ απαγχονίστηκε

Ο Κρις Κορνέλ, ο τραγουδιστής του ροκ συγκροτήματος Soundgarden, αυτοκτόνησε, ανακοίνωσε σήμερα η ιατροδικαστική υπηρεσία της Κομητείας Γουέιν, διευκρινίζοντας πως ο 52χρονος καλλιτέχνης απαγχονίστηκε.

Ο Κορνέλ βρέθηκε νεκρός στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διανυκτέρευσε την Τετάρτη έπειτα από μια συναυλία μαζί με το συγκρότημα.

«Η αιτία του θανάτου κρίθηκε ότι είναι η αυτοκτονία δι’ απαγχονισμού. Η ιατροδικαστική έκθεση δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί», ανέφερε η υπηρεσία, μετά την αρχική νεκροψία-νεκροτομή.

Ο εκπρόσωπος του Κορνέλ, ο Μπράιαν Μπάμπερι, χαρακτήρισε νωρίτερα τον θάνατο του καλλιτέχνη «ξαφνικό και απροσδόκητο».

Ο Κορνέλ, τραγουδιστής του συγκροτήματος Soundgarden και αργότερα του συγκροτήματος Audioslave, έγραψε στο Facebook την Τρίτη ότι αυτό που του «λείπει, ειδικά τα τελευταία μοναχικά χρόνια» ήταν «η συντροφικότητα. Αυτό που χάνουμε όταν δεν είμαστε μαζί», σε ένα συγκρότημα.

Η μπάντα βρισκόταν σε περιοδεία στις ΗΠΑ.

Ο Κορνέλ είχε μιλήσει ανοικτά σε συνεντεύξεις του για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην εφηβεία του και αργότερα με το αλκοόλ. Αλλά διαβεβαίωνε το 2007 ότι ήταν νηφάλιος από το 2002, όταν είχε μπει σε κλινική αποτοξίνωσης. Είχε επίσης παραδεχθεί πως περνούσε φάσεις κατάθλιψης και αγοραφοβίας.

Τραγουδιστής, κιθαρίστας, συνθέτης και στιχουργός, ο Κορνέλ έκανε σόλο καριέρα και συνεργάστηκε με πολλούς μουσικούς για τρεις δεκαετίες. Λίγα χρόνια αφού διαλύθηκε το πρώτο του συγκρότημα, οι Soundgarden, το 1997, ο Κορνέλ και ορισμένα από τα μέλη του συγκροτήματος Rage Against The Machine σχημάτισαν τους Audioslave.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter