Ιερώνυμος: Η θέση της Εκκλησίας είναι σταθερή για την ταυτότητα φύλου

Ιερώνυμος: Η θέση της Εκκλησίας είναι σταθερή για την ταυτότητα φύλου

Τον καθιερωμένο αγιασμό στον Άρειο Πάγο τέλεσε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Εξερχόμενος από το Ανώτατο Δικαστήριο ο κ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε και στον νέο νόμο για την ταυτότητα φύλου.

«Η θέση της Εκκλησίας είναι σταθερή, ουσιαστική και δεν δέχεται αλλαγές. Και για την οικογένεια και γενικότερα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της ζωής», δήλωσε όταν ρωτήθηκε σχετικά, με αφορμή και τη συνάντηση που είχε χθες με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή.

Δημοσιογράφος: Σας ικανοποίησαν αυτά που είπε ο Υπουργός, για προϋποθέσεις κλπ;

Ιερώνυμος: Είναι δικά τους θέματα αυτά. Εμείς έχουμε σταθερές θέσεις και για την οικογένεια και γενικότερα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της ζωής.

Για τους δικαστές ο κ. Ιερώνυμος σημείωσε πως: «Ευχηθήκαμε να έχουν πρώτα από όλα υγεία, να έχουν δύναμη, να έχουν κουράγιο, γιατί τα προβλήματα όλων μας έρχονται σε αυτόν το χώρο και όλοι μας περιμένουμε μία αντικειμενική κρίση» και πρόσθεσε καθώς ήταν παρών και ο αρμόδιος υπουργός:

«Καλός είναι ο νόμος και χρειαζόμαστε καλούς νόμους, αλλά δεν φτάνει ο νόμος, αυτοί που χειρίζονται τον νόμο, που τον χρησιμοποιούν, πρέπει να τον χρησιμοποιούν με κριτήριο το καλό και το συμφέρον των ανθρώπων και του λαού».

Στον αγιασμό παραβρέθηκαν ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, ο αναπληρωτής υπουργός, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, Γιώργος Σάρλης .

Ο κ. Κοντονής εξερχόμενος του Αρείου Πάγου όταν ρωτήθηκε για το θέμα της απόρριψης και της δεύτερης αίτησης αποφυλάκισης της Ηριάννας και του Περικλή, παρέπεμψε στις χθεσινές του δηλώσεις.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter