ΙΚΑ-ΕΤΑΜ: Βελτίωση εσόδων κατά 455,23 εκατ. ευρώ στο εντεκάμηνο

ΙΚΑ-ΕΤΑΜ: Βελτίωση εσόδων κατά 455,23 εκατ. ευρώ στο εντεκάμηνο

Κατά 455,23 εκατ. ευρώ ή ποσοστό 4,77% βελτιώθηκαν τα έσοδα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στο εντεκάμηνο του 2016 έναντι του αντίστοιχου χρονικού διαστήματος της περσινής χρονιάς.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση στη βελτίωση της εισπραξιμότητας συνέβαλαν η πρόοδος της αποτελεσματικότητας των υπηρεσιών, η ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών, οι εκσυγχρονισμοί και η γενικότερη προσπάθεια βελτίωσης της λειτουργίας του Ιδρύματος.

Στο μεταξύ, περαιτέρω, σε ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής, εγκαταστάθηκαν από τις υπηρεσίες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ηλεκτρονικές εφαρμογές, που διευκολύνουν τους πολίτες με αίτημα αναγνώρισης ποσοστού αναπηρίας προς τα ΚΕΝΤΡΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ (ΚΕΠΑ).

Έτσι, από σήμερα οι πολίτες έχουν στη διάθεσή τους μία σειρά διευκολύνσεων στα πλαίσια εκσυγχρονισμού του πληροφοριακού συστήματος:

Α) Η υποβολή του αιτήματος εξέτασης από την Επιτροπή Αναπηρίας, μπορεί να γίνεται και μέσω της ιστοσελίδας www.ika.gr. Έτσι απαλλάσσονται της υποχρέωσης φυσικής υποβολής του αιτήματος και αποφεύγεται μία δοκιμασία για αυτή την ευαίσθητη κατηγορία πολιτών.

Β) Το αποτέλεσμα της εξέτασης αναπηρίας γίνεται γνωστό πλέον στον ενδιαφερόμενο και ηλεκτρονικά μέσω της ανωτέρω ιστοσελίδας.

Γ) Η πιστοποίηση αναπηρίας κοινοποιείται και ηλεκτρονικά προς όποια υπηρεσία επιθυμεί ο ενδιαφερόμενος, αποφεύγοντας περιττές μετακινήσεις και υποβολές εγγράφων.

Δ) Είναι δυνατή η παρακολούθηση της εξέλιξης του αιτήματος και ηλεκτρονικά.

Ε) Ο ενδιαφερόμενος διαθέτει πλέον το δικαίωμα και ηλεκτρονικής υποβολής ένστασης για το αποτέλεσμα της πρωτοβάθμιας επιτροπής και υποβολής αίτησης επανεξέτασης λόγω επιδείνωσης.

ΣΤ) Τέλος, υποστηρίζονται ηλεκτρονικά και οι πολίτες που εμπίπτουν στην κατηγορία απαλλαγής καταβολής παραβόλου (46,14 ευρώ) για εξέταση από Υγειονομική Επιτροπή ΚΕΠΑ σε 1ο και 2ο βαθμό.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter