Ικανοποίηση στο Μαξίμου για το «ναι» στα Σκόπια

Ικανοποίηση στο Μαξίμου για το «ναι» στα Σκόπια

Χαμόγελα προκάλεσε στο Μαξίμου και στα κορυφαία κυβερνητικά στελέχη το πρώτο «ναι» των 80 βουλευτών στο κοινοβούλιο της πΓΔΜ. Ωστόσο οι συνεργάτες του πρωθυπουργού σημειώνουν ότι απομένουν δύο ακόμη ψηφοφορίες ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τη συνταγματική αναθεώρηση στο γειτονικό κράτος.

Μετά τη χθεσινοβραδινή εξέλιξη η συμφωνία αναμένεται να περάσει τα σύνορα τον προσεχή Ιανουάριο, επιβεβαιώνοντας και τη σχετική δήλωση του πρώην πλέον ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά, η οποία είχε προκαλέσει την έντονη ενόχληση του ΥΠΕΘΑ Πάνου Καμένου.

Ο τελευταίος μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα δεν αντέδρασε στο «ναι» στα Σκόπια ωστόσο χθες βράδυ με ένα tweet έδειξε την ενόχλησή του για τις εξελίξεις γράφοντας επί λέξει: «Ποιος θα φανταζόταν ότι στην Ευρώπη των αξιών και της δημοκρατίας οποίος δεν ψηφίζει κατά τις εντολές προφυλακίζεται και οποίος συμμορφώνεται παίρνει μπόνους 2.000.000€ μαύρο χρήμα. Ντρέπομαι».

Το ζητούμενο βέβαια από εδώ και στο εξής είναι τι θα κάνει ο κ. Καμένος όταν έρθει η συμφωνία στη χώρα μας. Αν δηλαδή κάνει πράξη την απειλή του να αποχωρήσει από την Κυβέρνηση. Ή αν προκαλέσει με κάποια δήλωσή του την αντίδραση του πρωθυπουργού.

Σε αυτό το ενδεχόμενο ο κ. Τσίπρας, λένε ορισμένοι, δεν έχει άλλο δρόμο από το να δείξει την έξοδο από την κυβέρνηση στον κ. Καμένο και ενδεχομένως να ζητήσει από τη Βουλή ο ίδιος ψήφο εμπιστοσύνης προκειμένου να περάσει τη συμφωνία των Πρεσπών.

Στην παρούσα φάση η αριθμητική στο κοινοβούλιο βγαίνει, λένε οι πληροφορίες αφού τον κ. Καμένο δεν θα ακολουθήσουν οι περισσότεροι βουλευτές του. Και ίσως επιτρέψει τον κ. Τσίπρα να πάει στις επόμενες εκλογές με μια διαφορετική πλειοψηφία (ως μαγιά για μια νέα προοδευτική πλειοψηφία) και έχοντας στο σακούλι του δύο μεγάλες επιτυχίες: την έγκριση της συμφωνίας των Πρεσπών και την ψήφοι εμπιστοσύνης της Βουλής.

Σε κάθε περίπτωση τα βλέμματα τώρα στρέφονται στη συνεδρίαση του εθνικού συμβουλίου των ΑΝΕΛ αύριο Κυριακή στη Θεσσαλονίκη και στην τοποθέτηση του Πάνου Καμένου.            

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter