Ίμια: Τεχνητή ένταση των Τούρκων το νέο «επεισόδιο»

Ίμια: Τεχνητή ένταση των Τούρκων το νέο «επεισόδιο»

Διαψεύδει η Αθήνα πως σημειώθηκε νέο επεισόδιο στα Ίμια με σχετική ανακοίνωση του Λιμενικού. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ουδέποτε διαπιστώθηκε το οποιοδήποτε περιστατικό το πρωί της Τρίτης.

«Με αφορμή οπτικοακουστικό υλικό (βίντεο) που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδες αναφορικά με προσέγγιση τουρκικής ακταιωρού σήμερα το πρωί στα Ίμια, από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής γνωρίζεται ότι δεν διαπιστώθηκε κάτι τέτοιο, ενώ στην περιοχή βρίσκεται συνεχώς περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.» σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του Λιμενικού.

Στο δημοσίευμα της ιστοσελίδας aksam.com.tr αναφερόταν πως «οι ομάδες της Τουρκικής Ακτοφυλακής, που συνεχίζουν τις περιπολίες στα Ιμια, σήμερα πλησιάζοντας σε απόσταση δύο μέτρων, προέβησαν σε εξέταση των βραχονησίδων από το σκάφος και τράβηξαν φωτογραφίες. Την ίδια ώρα, ο ελληνικός στρατός απλά παρακολουθούσε του Τούρκους αξιωματικούς από απόσταση ενός μιλίου».

Ακόμη, η ηλεκτρονική έκδοση της τουρκικής Sozcu, μεταδίδει ότι ενώ περνούσε από τις βραχονησίδες των Ιμίων το ενεργειακό πλοίο, με το όνομα «Yasinbey» της εταιρείας «Karadeniz Powership» μήκους 170 μέτρων, παρατηρήθηκε ότι κινητοποιήθηκε το ελληνικό σκάφος. Την ίδια στιγμή όταν το σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής υπ’ αριθμ. 101, που εκτελεί περιπολίες στην περιοχή, κατευθύνθηκε προς τις βραχονησίδες και το πλοίο Yasinbey, το ελληνικό σκάφος αναγκάστηκε να επιστρέψει πίσω.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter