Ινδία: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών μετά την έκρηξη σε εργοστάσιο – Τουλάχιστον 22

Ινδία: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών μετά την έκρηξη σε εργοστάσιο – Τουλάχιστον 22

Τουλάχιστον 22 είναι οι νεκροί από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε σε μια μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύση άνθρακα, στο κρατίδιο Ούταρ Πραντές της βόρειας Ινδίας, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των τοπικών αρχών. Πρόκειται για ένα από τα πλέον φονικά βιομηχανικά δυστυχήματα στη χώρα τα τελευταία χρόνια.

Ένας εκπρόσωπος είπε ότι ακούστηκε ένας “ξαφνικός, ασυνήθιστος ήχος” στη Μονάδα 6 του εργοστασίου Ουντσαχάρ και άρχισαν να βγαίνουν απαέρια και ατμοί από τον λέβητα.

Το εργοστάσιο διέκοψε τη λειτουργία του. Ο πρωθυπουργός του Ούταρ Πραντές, Γιόγκι Αντιτιάνατ, ανακοίνωσε ότι θα δοθεί αποζημίωση ύψους 200.000 ρουπιών (περίπου 3.000 ευρώ) στις οικογένειες των εργατών που σκοτώθηκαν.

Τα φονικά δυστυχήματα είναι συνηθισμένο φαινόμενο στις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής της Ινδίας, κυρίως λόγω της ελλειπούς συντήρησης. Την Τρίτη, 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν εξερράγη ένας μετασχηματιστής κατά τη διάρκεια ενός γάμου στο Ρατζαστάν.

Σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία, περίπου 10.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από ηλεκτροπληξία στην Ινδία το 2015.

Πηγή: ΑΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter