Ινδία: Μαϊμούδες λιθοβόλησαν μέχρι θανάτου 72χρονο

Ινδία: Μαϊμούδες λιθοβόλησαν μέχρι θανάτου 72χρονο

Ο Νταραμπάλ Σινγκ, ηλικίας 72 ετών, δέχτηκε την επίθεση των ζώων την Πέμπτη ενώ μάζευε ξύλα σε μια επαρχία του κρατιδίου Ούταρ Πραντές.

Η αστυνομία είπε ότι οι μαϊμούδες έριξαν στον άνδρα τουλάχιστον είκοσι τούβλα, τα οποία είχαν συλλέξει από ένα κοντινό ερειπωμένο κτίριο, ανέφεραν οι Times of India. Ο 72χρονος πέθανε στο νοσοκομείο καθώς τα τραύματά του στο κεφάλι και στο στήθος ήταν πολύ σοβαρά. Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν διαμαρτυρηθεί επανειλημμένα για επιθετικές μαϊμούδες στην περιοχή, αλλά τα ζώα είναι προστατευόμενο είδος.

Η οικογένεια του θύματος έκανε επίσημη καταγγελία σχετικά με το περιστατικό στην αστυνομία. Ο αδελφός του θύματος ανέφερε πως «οι πίθηκοι είναι αδίστακτοι, είναι οι πραγματικοί ένοχοι και πρέπει να πληρώσουν για αυτό». Η δήλωσή του έχει προκαλέσει απορίες και σκωπτικά σχόλια από τις αρχές ενώ ένας αξιωματικός δήλωσε πως δεν μπορεί να γίνει δίωξη κατά των ζώων.

 Οι επιθέσεις από μαϊμούδες έχουν αυξηθεί στην Ινδία, με εμπειρογνώμονες της άγριας ζωής να λένε πως οι μακάκοι είναι συνήθως οι δράστες. Δεν είναι σαφές ωστόσο ποιο είδος διέπραξε αυτή την επίθεση. Τον Μάρτιο, αναφέρθηκε ότι ένας πίθηκος είχε εισέλθει σε ένα σπίτι σε ένα χωρίο και απήγαγε ένα μωρό. Το μωρό αργότερα βρέθηκε νεκρό σε πηγάδι.   

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter