Ινδία: Τρόμος από τους «κομμωτές»-φαντάσματα

Ινδία: Τρόμος από τους «κομμωτές»-φαντάσματα

Φαινόμενο μαζικής υστερίας ή «κύμα» επιθέσεων κατά γυναικών; Αυτό είναι το μυστήριο που καλούνται να λύσουν οι αρχές μετά από την αποκάλυψη ότι περισσότερες από 50 γυναίκες σε δύο πόλεις της Ινδίας έχασαν σε επιθέσεις τα μαλλιά τους.

«Ήταν μία δυνατή αστραπιαία λάμψη που με άφησε αναίσθητη. Μία ώρα μετά ανακάλυψα ότι τα μαλλιά μου είχαν κοπεί. Δεν μπορώ να κοιμηθώ ή να συγκεντρωθώ σε οτιδήποτε. Είχα διαβάσει για τέτοια περιστατικά αλλά δεν πίστευα ποτέ ότι θα συμβεί σ’ εμένα», λέει στο BBC η 53χρονη Σουνίτα Ντεβί. Κανείς από τους γείτονες της δεν είδε το παραμικρό αν και η επίθεση έγινε στις 21:30, ώρα που ο δρόμος είναι ασφυχτικά γεμάτος από κόσμο.

Την επόμενη ημέρα, λίγα μέτρα μακριά η γειτόνισσα της Σουνίτα Ντεβί, Άσα δέχθηκε παρόμοια επίθεση. Η γυναίκα είχε βγει έξω για κάποια δουλειά. Όταν δεν επέστρεψε μετά από μισή ώρα την αναζήτησε ο πεθερός της. «Την βρήκαμε αναίσθητη στο μπάνιο. Τα μαλλιά της είχαν κοπεί και ήταν πεσμένα στο πάτωμα», είπε ο πεθερός της γυναίκας, Σουράζ Παλ. Μία ώρα μετά κατάφερε να βρει τις αισθήσεις της και περιέγραψε ότι μία γυναίκα της επιτέθηκε.

Παρόμοια επίθεση περιέγραψε στις αρχές και η 28χρονη Ρινα Ντεβί, η οποία είπε ότι ήταν θύμα μίας μεγάλης φιγούρας που έμοιαζε με γάτα. «Ξέρω ότι μοιάζει αδύνατο αλλά αυτό είδα. Μερικοί άνθρωποι λένε ότι έκοψα εγώ τα μαλλιά μου. Αλλά γιατί να το κάνω αυτό;», λέει στο BBC η 28χρονη.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας, ο Ράβιντερ Κουμάρ είπε ότι γίνεται έρευνα για τις υποθέσεις. «Είναι παράξενα περιστατικά. Δεν βρήκαμε στοιχεία στον τόπο του εγκλήματος. Οι ιατρικές εξετάσεις στα θύματα δεν έδειξαν τίποτα ασυνήθιστο», είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας και εξήγησε ότι κανένας μάρτυρας δεν έχει δει ποτέ τους δράστες ή τον δράστη των επιθέσεων.

Ο Ράβιντερ Κουμάρ πρόσθεσε ότι η αστυνομία προσπαθεί να βρει μία άκρη στις υποθέσεις αλλά μέχρι τότε συμβουλεύει τους ανθρώπους να μην πιστεύουν σε φήμες.

Ο δημοσιογράφος του BBC αναφέρει ότι κάθε χωριό δίνει και μία διαφορετική εκδοχή για τα κίνητρα και τους δράστες των επιθέσεων. Κάποιοι πιστεύουν ότι πρόκειται για οργανωμένες συμμορίες. Άλλοι υποστηρίζουν ότι πίσω από τις επιθέσεις κρύβονται μάγοι-θεραπευτές που προσπαθούν να βοηθήσουν αρρώστους και ότι εμπλέκονται σκοτεινές υπερδυνάμεις. Φυσικά αρκετοί κατηγορούν τις γυναίκες ότι κόβουν τα μαλλιά τους και προσποιούνται επιθέσεις προκειμένου να τραβήξουν την προσοχή. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter