Ιράν: Δεύτερη θητεία από σήμερα για τον Ροχανί

Ιράν: Δεύτερη θητεία από σήμερα για τον Ροχανί

Με κατηγορίες κατά των ΗΠΑ άρχισε η νέα προεδρική θητεία για τον Χασάν Ροχανί

Ο Ιρανός πρόεδρος, Χασάν Ροχανί ορκίστηκε σήμερα αναλαμβάνοντας επίσημα τα καθήκοντά του, για την δεύτερη προεδρική του θητεία, μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Στην τελετή παραβρέθηκαν περισσότεροι από 100 ξένοι ηγέτες κι επίσημοι που εκπροσώπησαν την διεθνή κοινότητα στο κοινοβούλιο του Ιράν στην Τεχεράνη.

Ο πρόεδρος Ροχανί ορκίστηκε υποσχόμενος να χρησιμοποιήσει όλες τις εξουσίες του, στην υπηρεσία του Ιράν, του ιρανικού έθνους και της ισλαμικής πίστης της χώρας.

Λίγο πριν από την ορκωμοσία του, ο Ιρανός πρόεδρος κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι προσπαθούν να υποβαθμίσουν την διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό της πρόγραμμα, που έχει υπογράψει η Τεχεράνη, ενώ παρότρυνε τις χώρες της Ε.Ε. να μη  λάβουν το μέρος της Ουάσινγκτον.

“Η παραβίαση των αμερικανικών δεσμεύσεων, αλλά και οι νέες αμερικανικές κυρώσεις κατά του Ιράν, έχουν επηρεάσει αρνητικά την κοινή γνώμη στην χώρα, ενώ είναι δυνατό να υπονομευθεί η εφαρμογή της πυρηνικής συμφωνίας”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ροχανί στο πρακτορείο ειδήσεων Tasnim, πριν από την επίσημη τελετή. Μετά την ορκωμοσία, ο Ιρανός πρόεδρος έσπευσε να διευκρινίσει ότι η χώρα του θα τηρήσει τη συμφωνία.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter