Ιράν: Διαδηλωτές συγκεντρώνονται στο πανεπιστήμιο της Τεχεράνης

Ιράν: Διαδηλωτές συγκεντρώνονται στο πανεπιστήμιο της Τεχεράνης

Περίπου 200 διαδηλωτές επιχείρησαν να συγκεντρωθούν αργά το απόγευμα _x000D_
σήμερα στο κέντρο της Τεχεράνης, φωνάζοντας αντικυβερνητικά συνθήματα, _x000D_
μετέδωσε το κανάλι Telegram του ιρανικού πρακτορείου Fars που πρόσκειται_x000D_
στους συντηρητικούς.

“Σε αντίθεση με τις φήμες των εχθρικών μέσων ενημέρωσης, στις περισσότερες συνοικίες της Τεχεράνης επικρατεί ησυχία. Περίπου 200 άνθρωποι φωνάζουν περιστασιακά συνθήματα στην περιοχή του πανεπιστημίου”, στο κέντρο της πόλης, ανέφερε το πρακτορείο.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα περισσότερα καταστήματα έχουν κλείσει καθώς οι ιδιοκτήτες τους “φοβούνται μήπως επαναληφθούν τα επεισόδια (του Σαββάτου) και καταστραφεί δημόσια περιουσία από τους ταραξίες”.

Ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο δείχνει αστυνομικούς να χρησιμοποιούν νερό υπό πίεση για να διαλύσουν μια συγκέντρωση στην Πλατεία Φερντοουσί, στο κέντρο της πόλης.

Διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης, με αίτημα κυρίως τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης, οργανώνονται από την περασμένη Πέμπτη σε πολλές ιρανικές πόλεις. Οι αρχές επιβεβαίωσαν σήμερα ότι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στην πόλη Ντορούντ, διαψεύδοντας όμως ότι οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ εναντίον των διαδηλωτών. Οι κινητοποιήσεις δεν έχουν λάβει μεγάλες διαστάσεις στην Τεχεράνη, μια πόλη 8,5 εκατομμυρίων κατοίκων.

Το Σάββατο, μια μικρή ομάδα φοιτητών συγκεντρώθηκε μέσα στο πανεπιστήμιο, αλλά διαλύθηκε από μια αντιδιαδήλωση. Το βράδυ αρκετές εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν και πάλι στην ίδια περιοχή και η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να τους απομακρύνει.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter