Ιράν: Στέρεψαν οι ελπίδες για ανεύρεση επιζώντων ανθρακωρύχων

Ιράν: Στέρεψαν οι ελπίδες για ανεύρεση επιζώντων ανθρακωρύχων

Τα τοξικά αέρια που έχουν γεμίσει το μεγαλύτερο μέρος του ορυχείου του Αζάντ Σαχρ, στο βόρειο Ιράν, δεν αφήνουν καμία ελπίδα να εντοπιστούν ζωντανοί οι εννέα ανθρακωρύχοι που παραμένουν εγκλωβισμένοι από την Τετάρτη, μετά την κατάρρευση στοάς, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι την Παρασκευή.

Από την έκρηξη που οδήγησε στην κατάρρευση της στοάς, σκοτώθηκαν 26 άνθρωποι, ενώ τοξικά αέρια εμποδίζουν τους διασώστες να φτάσουν στη στοά, σε βάθος 1.400 μέτρων, όπου παγιδεύτηκαν οι εννέα εργάτες.

Ο διευθυντής της υπηρεσίας διαχείρισης κρίσεων της επαρχίας του Γκολεστάν, Σαντέγ Αλί Μογκαντάμ, εξήγησε στο πρακτορείο ISNA ότι τα σωστικά συνεργεία κατάφεραν να ανοίξουν ένα πέρασμα, αλλά έπεσαν πάνω σε βράχο, τον οποίο θα πρέπει να σπάσουν για να ανασύρουν τα θύματα.

Το ορυχείο θα παραμείνει κλειστό για έξι μήνες, μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα που διέταξε ο πρόεδρος Χασάν Ροχανί. Η έκρηξη φαίνεται ότι προκλήθηκε όταν οι ανθρακωρύχοι προσπάθησαν να θέσουν σε λειτουργία τη μηχανή ενός βαγονιού μεταφοράς άνθρακα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter