Ιρλανδία: Νεκροί από την καταιγίδα Οφηλία– «Μην βγαίνετε από τα σπίτια σας» (Video)

Ιρλανδία: Νεκροί από την καταιγίδα Οφηλία– «Μην βγαίνετε από τα σπίτια σας» (Video)

Τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους (ένας άνδρας και δύο γυναίκες) στην Ιρλανδία από την καταιγίδα Οφηλία ενώ γίνονται εκκλήσεις προς τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους

Μια γυναίκα ηλικίας περίπου 50 ετών σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα το οποίο προκλήθηκε όταν δέντρο ξεριζώθηκε κι έπεσε στον δρόμο κοντά στο χωριό Άνγκλις (νότια), όπου τραυματίστηκε επίσης μια γυναίκα 70 ετών, έγινε γνωστό από την αστυνομία.

Βόρεια του Νταντάλκ, κοντά στα σύνορα με τη Βόρεια Ιρλανδία, ένας άνδρας σκοτώθηκε όταν δέντρο καταπλάκωσε το όχημά του, την ώρα που οδηγούσε.

Και ένας άνδρας ηλικίας 30 ετών υπέκυψε στα τραύματά του τα οποία προκλήθηκαν από το αλυσοπρίονο που χρησιμοποιούσε για να απομακρύνει ένα δέντρο που είχε ξεριζωθεί από την καταιγίδα, στην πόλη Κάχιρ (νότια), σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο δυνατός άνεμος έρχεται από τη νότια ακτή και φτάνει τα 109 μίλια την ώρα, ενώ οι ριπές του ανέμου μπορεί να φτάσουν και τα 150 χιλιόμετρα την ώρα. Παράλληλα συνιστάται στους κατοίκους να μην μετακινούνται και να μείνουν στα σπίτια τους. Παράλληλα, προληπτικά έκλεισαν για αύριο τα σχολεία.

Η Οφηλία έφτασε από τις Αζόρες στον Ατλαντικό Ωκεανό, 30 χρόνια μετά την Μεγάλη Καταιγίδα που είχε πλήξει το Ηνωμένο Βασίλειο το 1987. Στο πέρασμά της από τη Βόρεια Αφρική μάζεψε σκόνη από τη Σαχάρα, αλλά και σκόνη από τις δασικές πυρκαγιές από την Ισπανία και την Πορτογαλία

Προειδοποίηση έχει εκδοθεί για το βράδυ της Δευτέρας στη Βόρεια Ιρλανδία, την Ουαλία και τη Νήσο του Μαν.

Το μεσημέρι τοπική ώρα, 210.000 νοικοκυριά και καταστήματα παρέμεναν βυθισμένα στο σκοτάδι, ιδίως στο Κορκ, το Λίμερικ, το Τιπερέρι και το Γκάλγουεϊ, σύμφωνα με την εταιρεία ESB Networks.

Ο κίτρινος ουρανός του Λονδίνου

Ο ουρανός του Λονδίνου βάφτηκε σήμερα σε μια ασυνήθιστη απόχρωση του… κίτρινου καθώς η τροπική καταιγίδα Οφηλία μετέφερε σκόνη από τη Σαχάρα αλλά και καπνό από τις εκατοντάδες πυρκαγιές στην Ιβηρική Χερσόνησο.

Στη βρετανική πρωτεύουσα οι άνεμοι δεν ήταν ιδιαίτερα ισχυροί, όμως ο κίτρινος ουρανός αιφνιδίασε τους Λονδρέζους, πολλοί από τους οποίους έσπευσαν να τον φωτογραφίσουν και να αναρτήσουν το ασυνήθιστο φαινόμενο στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

“Καθώς ερχόταν η Οφηλία από τις Αζόρες, μάζεψε σκόνη από τη Σαχάρα, από τη Βόρεια Αφρική και σκόνη από τις δασικές πυρκαγιές από την Ισπανία και την Πορτογαλία”, εξήγησε μια εκπρόσωπος της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας της Βρετανίας. Η κιτρινωπή απόχρωση δημιουργείται από τη σκόνη που βρίσκεται ψηλά στην ατμόσφαιρα. Από το φάσμα των χρωμάτων, το γαλάζιο δεν περνά λόγω της σκόνης, σε αντίθεση με το κόκκινο “και αυτός είναι ο λόγος που ο ήλιος μοιάζει πιο κόκκινος ενώ έχουμε αυτόν τον κίτρινο χρωματισμό”, πρόσθεσε.

https://www.youtube.com/watch?v=VlwOSN9M3BQ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter