ISIS: «Ματωμένες γιορτές για τη χριστιανική Πρωτοχρονιά»

ISIS: «Ματωμένες γιορτές για τη χριστιανική Πρωτοχρονιά»

Ένα δυσοίωνο μήνυμα που ανέβηκε στον ειδησεογραφικό ιστότοπο Vocativ αναφέρει πως το ISIS προειδοποιεί μέσω διαδικτύου για “ματωμένη πρωτοχρονιά”.

Σύμφωνα με το Vocativ, που δημοσιεύει την είδηση, ένα μέλος της ομάδας «Μυστικά των Τζιχαντιστών» ανάρτησε στα social media, με το ψευδώνυμο «Abu Marya al-Iraqi», ένα μήνυμα σύμφωνα με το οποίο το Ισλαμικό Κράτος θα ενεργοποιήσει το δίκτυο μοναχικών λύκων που έχει στις ΗΠΑ και την Ευρώπη ώστε «η Χριστιανική Πρωτοχρονιά να μετατραπεί σε ματωμένη ταινία τρόμου».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι τζιχαντιστές καλούν τους οπαδούς τους να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικά χτυπήματα σε εκκλησίες, καφετέριες, αγορές και γενικότερα σε πολυσύχναστα μέρη.

Στο μήνυμα υπάρχουν και οδηγίες για κατασκευή όπλων και εκρηκτικών, καθώς και κατάλογος με διευθύνσεις εκκλησιών στις Πολιτείες των ΗΠΑ.

Στο ίδιο δημοσίευμα, άλλο μέλος της ομάδας φέρεται πως καλεί τους «γιους του Ισλάμ» να χτυπήσουν εκκλησίες, γνωστά ξενοδοχεία, καφέ, δρόμους, αγορές και άλλα πολυσύχναστα σημεία στις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Γαλλία και την Ολλανδία.

Το Vocativ αναφέρει πάντως ότι το ISIS έχει και στο παρελθόν δημοσιεύσει τέτοια καλέσματα και λίστες, χωρίς, ωστόσο, να σημειωθούν κάποια χτυπήματα, όμως, μετά την επίθεση στο Βερολίνο υπάρχει έντονη ανησυχία για νέες τρομοκρατικές επιθέσεις.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter