Ισόβιος αποκλεισμός σε τρεις Ρωσίδες αθλήτριες

Ισόβιος αποκλεισμός σε τρεις Ρωσίδες αθλήτριες

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα (1/12) ότι επέβαλε διά βίου αποκλεισμό από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς σε δύο Ρωσίδες αθλήτριες του σκι δρόμων αντοχής, τις Γιούλια Τσεκάλεβα και Αναστασία Ντοτσένκο, καθώς και στη Ρωσίδα αθλήτρια του διάθλου, Όλγκα Ζαΐτσεβα, για παραβίαση των κανονισμών περί φαρμακοδιέγερσης στους Αγώνες του Σότσι το 2014. 

Η ΔΟΕ επανεξετάζει όλα τα δείγματα των Ρώσων αθλητών από την εν λόγω διοργάνωση μετά τις δηλώσεις του πρώην επικεφαλής του μη διαπιστευμένου εργαστηρίου αντιντόπινγκ της Μόσχας, Γκιγκόρι Ροντσένκοφ, ότι υπήρξε κρατικά υποκινούμενο πρόγραμμα φαρμακοδιέγερσης.

Η ανακοίνωση της ΔΟΕ αναφέρει ότι οι τρεις Ρωσίδες αθλήτριες παραβίασαν τους κανονισμούς περί ντόπινγκ στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι και ακυρώνονται τα αποτελέσματά τους στα αγωνίσματα, στα οποία έλαβαν μέρος. Η Τσεκάλεβα και η Ντοτσένκο αγωνίστηκαν στο Σότσι, αλλά δεν κατέκτησαν μετάλλιο, ενώ η Ζαΐτσεβα κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στη σκυταλοδρομία 4Χ6 χιλιόμετρα γυναικών. Η ΔΟΕ έκανε γνωστό ότι ο αριθμός των υποθέσεων που άνοιξε η πειθαρχική επιτροπή έχει φτάσει τις 36, ύστερα από τα επιπρόσθετα ευρήματα από τις επανεξετάσεις των δειγμάτων.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA, η επικεφαλής της ρωσικής ομοσπονδίας σκι, Έλενα Βιάλμπε, δήλωσε ότι θα ασκηθούν εφέσεις στο Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο της Λοζάνης για τις αποφάσεις της ΔΟΕ.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός της χώρας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, δήλωσε χθες (30/11) πως οι καταγγελίες ότι οι Ρώσοι αθλητές χρησιμοποίησαν το ντόπινγκ στην διάρκεια των Χειμερινών Ολυμπιακών του Σότσι είναι «πολιτικοί χειρισμοί» σε μια νέα αντιρωσική εκστρατεία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter