Ισπανία: Με αυτό το πλοίο έστειλαν αστυνομικούς για να παρεμποδίσουν το δημοψήφισμα στην Καταλονία

Ισπανία: Με αυτό το πλοίο έστειλαν αστυνομικούς για να παρεμποδίσουν το δημοψήφισμα στην Καταλονία

Η αστυνομική επιχείρηση που εξαπέλυσε η ισπανική κυβέρνηση προκειμένου να παρεμποδίσει τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για τη ανεξαρτησία της Καταλωνίας την 1η Οκτωβρίου, πέρα από τη σοβαρότητα του πολιτικού εγχειρήματός της, είχε και τα ευτράπελά της.

 Το πιο σημαντικό, που έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου και έχει διακωμωδηθεί όσο τίποτε άλλο είναι η χρήση ενός κρουαζιερόπλοιου με εικόνες των κινουμένων σχεδίων Looney Toons για τη φιλοξενία των 6.000 αστυνομικών από άλλες περιοχές που κινητοποιήθηκαν για την εφαρμογή των ακυρωτικών αποφάσεων για το δημοψήφισμα.

Το γνωστό σε όλους «πλοίο του Τουΐτι (el barco de Piolín)», που είχε προκαλέσει τόσα ειρωνικά σχόλια σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και χρησιμοποιήθηκε ως άλλο ένα επιχείρημα από τους αυτονομιστές για να καταγγείλουν τον παραλογισμό της Μαδρίτης να κινητοποιήσει χιλιάδες αστυνομικούς, από χθες έκρυψε από την κοινή θέα κάθε μορφή που θα μπορούσε να γελοιοποιήσει την επιχείρηση τήρησης της απόφασης του Συνταγματικού Δικαστηρίου.

Από χθες, συνεργεία άπλωσαν μεγάλα πανιά για να καλύψουν τις εικόνες του Τουΐτι, του γάτου Σιλβέστερ, του Δαίμονα της Τασμανίας, και άλλων ηρώων των κινουμένων σχεδίων Looney Toons, που διακοσμούσαν τα πλευρά του κρουαζιερόπλοιου Moby Dada, στο οποίο στρατωνίζονται πολλοί από τους μετακλητούς αστυνομικούς στο λιμάνι της Βαρκελώνης.

Πηγές από την περιοχή τόνιζαν στην εφημερίδα La Vanguardia πως η επιχείρηση να καλυφθούν οι εικόνες είχαν ξεκινήσει από το βράδυ του Σαββάτου, όμως οι ισχυροί άνεμοι σήκωναν τα πανιά και δυσχέραιναν τη δουλειά των συνεργείων.

Μετά πολλές προσπάθειες, τα συνεργεία κατόρθωσαν χθες να καλύψουν τουλάχιστον το πλευρό του πλοίου που διακρίνεται από την πόλη, με τη μία από τις αναπαραστάσεις του Τουΐτι. Η άλλη πλευρά, που δίνει προς τη θάλασσα και περιλαμβάνει τα σχέδια του άλλου Τουΐτι, του Σιλβέστερ και του Ταζ, δεν έχουν καλυφθεί ακόμη. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό το κίνητρο που ώθησε τις αρχές να λάβουν αυτήν την απόφαση τώρα, μιας και η ‘ζημιά’ έχει γίνει.

Αλλά δεν είναι εύκολες και οι συνθήκες διαβίωσης και στο εσωτερικό των τριών πλοίων που ενοικίασε η κυβέρνηση από καταλανικές πόλεις με λιμάνι, προκειμένου να στεγάσει τους 6.000 αστυνομικούς που έχει αναπτύξει για την τήρηση των αποφάσεων του Συνταγματικού Δικαστηρίου. Ένας από τους αστυνομικούς ανήρτησε βίντεο στο διαδίκτυο, στο οποίο διαμαρτυρόταν για τις στενές καμπίνες. Ενώ την κατάσταση δυσκολεύει και η απόφαση των λιμενεργατών της Βαρκελώνης να εξυπηρετήσουν τα τρία κρουαζιερόπλοια με τους αστυνομικούς.

Στο λιμάνι της Βαρκελώνης ήδη είναι ορατή η ανάπτυξη της γιγαντιαίας τούτης επιχείρησης, με εκατοντάδες αστυνομικά οχήματα να βρίσκονται σταθμευμένα έξω από τα ενοικιασμένα σκάφη από το υπουργείο Εσωτερικών.

Χθες μάλιστα πραγματοποιήθηκε και μία διαδήλωση έξω από τον περίβολο του λιμένα της Βαρκελώνης.

Πηγή: La Vanguardia, El Periodico, El Publico

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter