Ισραήλ: Στρατιώτες σκότωσαν 16χρονο Παλαιστίνιο

Ισραήλ: Στρατιώτες σκότωσαν 16χρονο Παλαιστίνιο

Ισραηλινοί στρατιώτες άνοιξαν πυρ εναντίον Παλαιστινίων οι οποίοι διαδήλωναν χθες στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη όταν οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση πέταξαν πέτρες εναντίον τους με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας 16χρονος, όπως ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Μια εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε ότι Παλαιστίνιοι πέταξαν αυτοσχέδιες εμπρηστικές βόμβες εναντίον αυτοκινήτων που κινούνταν κοντά στην πόλη της Χεβρόνας, οι στρατιωτικοί κινδύνεψαν άμεσα και πυροβόλησαν έναν ύποπτο. Κατά την ίδια, ο ισραηλινός στρατός προσπαθεί να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες πως ο έφηβος απεβίωσε.

Σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας ο Μουράντ Γιούσεφ Αμπού Γάζι, 16 ετών, χτυπήθηκε θανάσιμα από σφαίρα στον θώρακα. Άλλος ένας νεαρός Παλαιστίνιος τραυματίστηκε, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις υπηρεσίες ασφαλείας.

Η Ιερουσαλήμ, το Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη έχουν γίνει από την 1η Οκτωβρίου 2015 θέατρο ενός κύματος βίας που έχει στοιχίσει τη ζωή σε 256 Παλαιστίνιους, 40 Ισραηλινούς, δύο Αμερικανούς τουρίστες, έναν Ιορδανό, έναν Ερυθραίο και έναν Σουδανό, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ωστόσο τα βίαια επεισόδια έχουν μειωθεί τους τελευταίους μήνες.

Το Ισραήλ κατηγορεί την παλαιστινιακή ηγεσία ότι υποκινεί τη βία. Η Παλαιστινιακή Αρχή το διαψεύδει και τονίζει πως πολλοί δράστες επιθέσεων εναντίον Ισραηλινών οδηγήθηκαν στις ενέργειες αυτές από απελπισία καθώς η ισραηλινή κατοχή διαρκεί πέντε δεκαετίες.

Ο πιο πρόσφατος γύρος των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων για τη διευθέτηση της ισραηλινοπαλαιστινιακής διένεξης τερματίστηκε το 2014 και δεν φαίνεται να υπάρχει προοπτική επανέναρξης τους στον ορίζοντα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter