Ισραηλινές μπίζνες εκατομμυρίων εκθέτουν τον γαμπρό του Τραμπ

Ισραηλινές μπίζνες εκατομμυρίων εκθέτουν τον γαμπρό του Τραμπ

Νέο «άρωμα» σκανδάλου αναδύεται από τον Λευκό Οίκο μετά την αποκάλυψη ότι μία από τις εταιρείες – κολοσσούς του χρηματοπιστωτικού τομέα στο Ισραήλ επένδυσε 30 εκατομμύρια δολάρια σε ένα συγκρότημα κατοικιών που ανήκει σε εταιρεία του Τζάρεντ Κούσνερ.

Ο γαμπρός του Ντόναλντ Τραμπ διατηρεί εδώ και χρόνια στενές επιχειρηματικές σχέσεις με το Ισραήλ. Η οικογένεια του είναι γνωστή για τις δωρεές που κάνει συχνά σε ιδρύματα για την στήριξη των Ισραηλινών εποίκων της Δυτικής Όχθης, η οποία βρίσκεται υπό ισραηλινή κατοχή.

Ωστόσο, ο 36χρονος επιχειρηματίας εκτελεί χρέη ανωτέρου συμβούλου του Αμερικανού προέδρου, χαίρει της απολύτου εμπιστοσύνης του σε θέματα της Μέσης Ανατολής και είναι επικεφαλής των ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών.

Οι αποκαλύψεις εγείρουν ερωτήματα πλέον για το εάν προκύπτει σύγκρουση συμφερόντων του γαμπρού του Τραμπ, ο οποίος είναι ο αρχιτέκτονας της απόφασης του πρόεδρου των ΗΠΑ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Η αποκάλυψη έγινε από τους New York Times, που αναφέρουν ότι η επένδυση των 30 εκατομμυρίων δολαρίων από την ισραηλινή εταιρεία Menora Mivtachim έγινε λίγο πριν την επίσκεψη του Τραμπ στο Ισραήλ τον Μάιο του 2017. Πριν ενταχθεί στο δυναμικό του Λευκού Οίκου ο 36χρονος Κούσνερ υποχρεώθηκε να πουλήσει μέρος των επιχειρήσεων του. Παρόλα αυτά πολλά από τα διαμερίσματα, στα οποία επένδυσε η ισραηλινή εταιρεία, παραμένουν στην κατοχή του.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι επιχειρηματικές δραστηριότητες του Τζάρεντ Κούσνερ απασχολούν τον αμερικανικό Τύπο. Τον περασμένο Απρίλιο οι Times ανέφεραν ότι η οικογένεια Κούσνερ συνεργαζόταν με τουλάχιστον ένα μέλος της οικογένειας Στέινμετζ, η οποία είναι από τις πλουσιότερες του Ισραήλ. Σκόπευαν να αγοράσουν από κοινού ένα συγκρότημα κατοικιών στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης και έναν υπερπολυτελή ουρανοξύστη με κατοικίες στο Νιού Τζέρσεϊ αξίας 200 εκατομμυρίων δολαρίων. Να σημειωθεί ότι ο επικεφαλής της οικογένειας, Μπένι Στέιμετζ ερευνάται από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης σε υπόθεση δωροδοκίας.

Ταυτόχρονα η επιχείρηση του Τζάρεντ Κούσνερ έχει λάβει τουλάχιστον τέσσερα δάνεια από την ισραηλινή τράπεζα Hapoalim. Και η τράπεζα, που είναι μία από τις μεγαλύτερες στο Ισραήλ, ερευνάται από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης μετά από καταγγελίες ότι βοήθησε πλούσιους Αμερικανούς να φοροαποφύγουν. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter