Ιταλία: Η κουζίνα του Rigopiano… έσωσε εννέα ενοίκους (Video)

Ιταλία: Η κουζίνα του Rigopiano… έσωσε εννέα ενοίκους (Video)

Η κουζίνα του ξενοδοχείου Rigopiano που χτυπήθηκε από χιονοστιβάδα στο βουνό Γκραν Σάσο την περασμένη Τετάρτη, ήταν ο σωτήρας για εννέα ενοίκους ως τώρα και οι ποίοι απεγκλωβίστηκαν από τα σωστικά συνεργεία.

Tέσσερις άνθρωποι –δύο άνδρες και δύο γυναίκες- ανασύρθηκαν τη νύχτα μετά από ώρες κοπιαστικής δουλειάς των διασωστών που προχωρούσαν πολύ προσεκτικά απ’ το φόβο μήπως καταρρεύσουν θύλακοι αέρα στο ξενοδοχείο.

Άλλα τέσσερα παιδιά και μια γυναίκα σώθηκαν χθες, μετά από 42 ώρες κάτω από τόνους χιονιού και μπάζων στην απόμερη κοιλάδα, όπου ορθωνόταν κάποτε το πολυτελές τετράστερο ξενοδοχείο μερικές δεκάδες χιλιόμετρα μακριά από την Πεσκάρα.

Οι πυροσβέστες βρήκαν στα συντρίμμια και τις σορούς δύο γυναικών κι ενός ανδρός σήμερα, ανεβάζοντας στους 5 τον αριθμό των επιβεβαιωμένων νεκρών απ’ την τραγωδία, ενώ 15 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται.

Μεταξύ των τεσσάρων παιδιών που απεγκλωβίστηκαν χθες είναι και η Λουντοβίκα Παρέτε, κόρη του μάγειρα Τζιαμπάολο, που πρώτος είχε σημάνει συναγερμό το απόγευμα της Τετάρτης. Νωρίτερα οι πυροσβέστες είχαν ανασύρει και την γυναίκα του και τον οκτάχρονο γιο του.

Τα εννέα άτομα που ανασύρθηκαν ζωντανά βρίσκονταν μέσα στην κουζίνα του ξενοδοχείου, όπου κατάφεραν να βρουν τρόφιμα, στις σαράντα οκτώ και πλέον ώρες, τις οποίες πέρασαν απομονωμένοι, μπλοκαρισμένοι από το χιόνι.

Ιταλικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι οι διασώστες ακούνε και άλλες φωνές, από το εσωτερικό του ξενοδοχείου, αλλά δεν έχουν ακόμη καταφέρει να καθορίσουν με ακρίβεια από ποιο σημείο προέρχονται. Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι κτήριο του Rigopiano καλύφθηκε, μετά την χιονοστιβάδα και την κατολίσθηση, από τουλάχιστον τρία μέτρα χιόνι, το οποίο και με την πάροδο των ωρών έχει μετατραπεί σε πολύ σκληρό πάγο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter