Iταλία: Στο έλεος του καύσωνα

Iταλία: Στο έλεος του καύσωνα

Καύσωνας πλήττει τις περισσότερες περιοχές της Ιταλίας. Το Σάββατο, η θερμοκρασία άγγιξε τους 38 βαθμούς στην Περούτζια, στην Ανκόνα και στην Φλωρεντία, ενώ στην πόλη της Φερράρα ο υδράργυρος έφτασε τους 39 βαθμούς.

Λόγω του υψηλού ποσοστού υγρασίας, σε πολλές περιοχές της χώρας οι κάτοικοι νιώθουν, παράλληλα, και μεγάλη άπνοια. Όπως αναφέρει ο Τύπος, 16 εκατομμύρια Ιταλοί, την ίδια στιγμή, απειλούνται από την λειψυδρία. Οι αισθητά μειωμένες βροχοπτώσεις έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην άρδευση και την ύδρευση, και ο μεγαλύτερος ποταμός της χώρας, ο Πάδος, σε ορισμένα σημεία μοιάζει, τις ημέρες αυτές, με ρυάκι.

Στην Σαρδηνία και στην Τοσκάνη, έχει καταστραφεί μέχρι και το 40% της γεωργικής παραγωγής, ενώ σε 72 δήμους στις περιφέρεια της Ρώμης, αποφασίσθηκε να διακόπτεται, ανά διαστήματα, η παροχή του νερού, για να μπορέσει να αντιμετωπιστεί η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Από τις επόμενες ώρες, σε όλες, σχεδόν, τις περιοχές της Βόρειας Ιταλίας και σε μέρος των κεντρικών περιφερειών της χώρας προβλέπονται σφοδρές βροχοπτώσεις με χαλάζι. Στην Κάτω Ιταλία και στην Ρώμη, όμως, ο καύσωνας δεν αναμένεται να υποχωρήσει.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter