Ιταλία-Το κοριτσάκι που πέθανε από ελονοσία, κόλλησε πιθανόν την ασθένεια σε ιταλικό νοσοκομείο

Ιταλία-Το κοριτσάκι που πέθανε από ελονοσία, κόλλησε πιθανόν την ασθένεια σε ιταλικό νοσοκομείο

Το τετράχρονο κοριτσάκι, που πέθανε από ελονοσία σε νοσοκομείο της πόλης Μπρέσια, κόλλησε πιθανόν την ασθένεια σε ένα άλλο νοσοκομείο, στην πόλη του Τρέντο, τον Αύγουστο.

Στις 20 Αυγούστου η μικρή Σοφία(στη φωτογραφία με τη μητέρα της από το facebook) είχε εισαχθεί σε νοσοκομειακή μονάδα του Τρέντο λόγω εκδήλωσης σακχαροδιαβήτη. Την ίδια περίοδο σε άλλο δωμάτιο νοσηλεύονταν δυο κοριτσάκια που είχαν επιστρέψει μόλις από την Αφρική και παρουσίαζαν συμπτώματα ελονοσίας. Σύμφωνα με γιατρούς του νοσοκομείου του Τρέντο, η μετάδοση μπορεί να οφείλεται και σε κουνούπι που ενδεχομένως μεταφέρθηκε, στις αποσκευές, από την Αφρική στην Ιταλία. Ειδικοί σημειώνουν πως τα κουνούπια που ενδημούν στην Ιταλία πιστεύεται ότι δεν είναι σε θέση να μεταδώσουν τη νόσο.

Η μετάδοση μπορεί να έγινε πράγματι στο νοσοκομείο, όπως δήλωσε και η Ιταλίδα υπουργός Υγείας Μπεατρίτσε Λορεντσίν. Συνεχίζεται, όμως, η διεξαγωγή ειδικής έρευνας για την εξακρίβωση όλων των αιτιών της τραγικής αυτής υπόθεσης. «Πριν γίνουν οριστικές δηλώσεις, πρέπει να γνωρίζουμε με βεβαιότητα τι ακριβώς συνέβη. Χρειάζεται προσοχή», πρόσθεσε πάντως η Ιταλίδα υπουργός.

Τα τελευταία 30 χρόνια, στην Ιταλία δεν έχει καταγραφεί καμία απευθείας μετάδοση της ασθένειας αυτής, όπως αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης. Η άτυχη Σοφία, όμως, έχασε την ζωή της 48 ώρες μετά την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων. Όπως δήλωσαν οι γιατροί, το κοριτσάκι πέθανε εξαιτίας μιας ιδιαίτερα επιθετικής μορφής ελονοσίας, η οποία πλήττει κυρίως την εγκεφαλική λειτουργία.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter