Ιταλικά ΜΜΕ: Καλύτερο αποτέλεσμα το ελληνικό σπρεντ από το ιταλικό

Ιταλικά ΜΜΕ: Καλύτερο αποτέλεσμα το ελληνικό σπρεντ από το ιταλικό

Στις 281 μονάδες βάσης, σταθεροποιήθηκε, τελικά, σήμερα το ιταλικό σπρεντ. Αρχικά, είχε φτάσει τις 290 μονάδες, προκαλώντας την ανησυχία των οικονομικών αναλυτών.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, στο μεταξύ, υπογραμμίζουν ότι τους τελευταίους έξι μήνες, η Ελλάδα κατάφερε να πετύχει καλύτερο αποτέλεσμα από την Ιταλία, μειώνοντας κατά 50% την διαφορά απόδοσης των ομολόγων του δημοσίου της, από εκείνη των γερμανικών.

Παράλληλα, το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, προσθέτει ότι μόνον η Ρωσία και η Βραζιλία, στο πλαίσιο των μεγάλων χωρών, κατά το ίδιο διάστημα, πέτυχαν χειρότερη επίδοση από την Ιταλία. Ο Ιταλός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και αρχηγός των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο, πάντως, έχει τονίσει ότι τυχόν κερδοσκοπική επίθεση κατά της Ιταλίας, δεν θα οφείλεται σε οικονομικούς, αλλά σε αμιγώς πολιτικούς λόγους.

Πολλά θα εξαρτηθούν, τέλος, από τον επόμενο κρατικό προϋπολογισμό της κυβέρνησης της Ρώμης και από το πόσο αυτός θα σεβαστεί τις κύριες δεσμεύσεις της Ιταλίας, με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter