Ιταλικές εκλογές: Πρώτο κόμμα το Κίνημα Πέντε Αστέρων, η κεντροδεξιά προηγείται ως συμμαχία (Photos)

Ιταλικές εκλογές: Πρώτο κόμμα το Κίνημα Πέντε Αστέρων, η κεντροδεξιά προηγείται ως συμμαχία (Photos)

Τα πρώτα στοιχεία των exit poll δείχνουν ότι το Κίνημα Πέντε Αστέρων καταφέρνει -αν επιβεβαιωθεί από την καταμέτρηση των ψήφων- να αναδειχθεί η πρώτη εκλογική δύναμη της χώρας.

Σε ό,τι αφορά την κεντροδεξιά, η Λέγκα φέρεται να κερδίζει περισσότερες ψήφους, (αλλά η διαφορά είναι μόλις του 0,5%) από την Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι ενώ στο σύνολο, η συντηρητική συμμαχία είναι, πανιταλικά, η ισχυρότερη. Δεν φαίνεται όμως -πάντα βάσει των exit poll- να μπορεί να εξασφαλίσει απόλυτη πλειοψηφία.

Η κεντροαριστερά, είναι η μεγάλη χαμένη από την στιγμή που το μεγαλύτερο κόμμα της προοδευτικής συμμαχίας, οι Δημοκρατικοί, κυμαίνονται από το 21% μέχρι το 23%. Τα στοιχεία αυτά φυσικά μένει να επιβεβαιωθούν, ή να διαψευσθούν, από την καταμέτρηση των ψήφων.

Στελέχη των Πέντε Αστέρων σχολιάζουν ότι αν τα στοιχεία των exit poll βρουν επιβεβαίωση στην καταμέτρηση «το αποτέλεσμα των εκλογών θα είναι ιστορικής σημασίας».

Σύμφωνα με το έξιτ πολ του ιδιωτικού τηλεοπτικού καναλιού La 7 που μεταδόθηκε λίγο μετά τις 23:00 (τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας), το κίνημα Πέντε Αστέρων λαμβάνει, από το 28,8 % μέχρι το 30,8% των ψήφων.

Η κεντροδεξιά συμμαχία (Φόρτσα Ιτάλια, Λέγκα και Αδέλφια της Ιταλίας) από 31,7% μέχρι 37,6%.

Η κεντροαριστερά (Δημοκρατικό Κόμμα, ριζοσπάστες και κεντρώοι σύμμαχοι) στο σύνολό της, λαμβάνει από 24,9% μέχρι 27,9%.

Και το αριστερό κίνημα Ελεύθεροι και Ίσοι, από το 5,2% μέχρι 6,2%.









(ΑΠΕ ΜΠΕ)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter