Κ. Μητσοτάκης από Ορεστιάδα: Ψυχραιμία, αυτοπεποίθηση και ενότητα

Κ. Μητσοτάκης από Ορεστιάδα: Ψυχραιμία, αυτοπεποίθηση και ενότητα

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, παρέστη σήμερα στην Ορεστιάδα στις εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου του 1821.

Όπως είπε μετά το πέρας των εκδηλώσεων, «θεώρησα υποχρέωσή μου να βρεθώ, εδώ στην ακριτική Ορεστιάδα, τόπο καταγωγής και κατοικίας ενός εκ των δύο αξιωματικών μας που κρατούνται ακόμα σε τουρκικές φυλακές. Θέλω να διαβεβαιώσω, όλες και όλους, ότι κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να επιστρέψουν οι δύο αξιωματικοί μας το συντομότερο πίσω στην Πατρίδα. Είμαι εδώ, όμως, για να τιμήσω και τους Έλληνες της ακριτικής Ελλάδος. Αυτούς, που παρά τις αντιξοότητες, κρατούνε ψηλά τη σημαία της Πατρίδας μας. Και την κρατούνε ψηλά με αυτοπεποίθηση και φρόνημα».

Ο πρόεδρος της ΝΔ πρόσθεσε ότι «η 25η Μαρτίου είναι μία ευκαιρία να αναλογιστούμε από που ήρθαμε και πού φτάσαμε. Πως ένα μικρό έθνος, χωρίς πολλά μέσα στη διάθεσή του, κατάφερε και πέτυχε αυτό το οποίο πολλοί θεωρούσαν αδιανόητο εκείνη την εποχή: Να διεκδικήσει και τελικά να κερδίσει την ελευθερία του».

Καταλήγοντας, ο κ. Μητσοτάκης είπε: 

«Σήμερα, 197 χρόνια μετά από αυτές τις σημαντικές στιγμές στην ιστορία του ελληνισμού, καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε νέες προκλήσεις. Οι αρετές, όμως, που μας βοήθησαν καθ’όλη τη διάρκεια της πορείας μας, ως ανεξάρτητο Έθνος, παραμένουν επίκαιρες: Ψυχραιμία, αυτοπεποίθηση και ενότητα. Ενότητα του λαού απέναντι στις μεγάλες προκλήσεις, που αντιμετωπίζουμε σήμερα. Θέλω να ευχηθώ σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες στην Ελλάδα, αλλά όπου κι αν βρίσκονται στο εξωτερικό, χρόνια πολλά».

Συνάντηση με τους γονείς των δύο στρατιωτών

Συνάντηση με τους γονείς των δύο στρατιωτικών που κρατούνται στις τουρκικές φυλακές στην Αδριανούπολη είχε στην Ορεστιάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του προέδρου της ΝΔ, ο οποίος ζήτησε να μην υπάρχουν κάμερες και φωτογράφοι. Σύμφωνα με πληροφορίες από τη ΝΔ, τους διαβεβαίωσε ότι καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να επιστρέψουν το ταχύτερο δυνατό τα παιδιά τους στην Ελλάδα και στα σπίτια τους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter