Κ. Μητσοτάκης: Εκλογές κι ας είναι και… αυτοδιοικητικές

Κ. Μητσοτάκης: Εκλογές κι ας είναι και…  αυτοδιοικητικές

Να προσδιορίσει άμεσα το χρόνο διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών, ζήτησε νωρίτερα από την κυβέρνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επιχειρώντας προφανώς απόδραση από τους κλυδωνισμούς που προκαλεί στη ΝΔ η κινητικότητα που έχει αναπτυχθεί στις διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό, ενδεχομένως και επιχειρώντας να κρατήσει αναμμένες τις εκλογικές μηχανές στο κόμμα.

Κατά την εισήγησή του στους τομεάρχες του κόμματος, ο Πρόεδρος της ΝΔ , υποστήριξε πως η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την αυτοδιοίκηση σαν «εκλογικό παιχνίδι» και την κάλεσε να προσδιορίσει τον τρόπο και το σύστημα διεξαγωγής τους, ενώ χαρακτήρισε το τρέχον έτος ως «χρονιά πολιτικής μάχης» και ζήτησε τη συμπόρευση του εκλογικού σώματος με τη ΝΔ, για μια μεγάλη «κοινωνική πλειοψηφία αλλαγής».

Ειδικά για το ζήτημα της ονοματοδοσίας των Σκοπίων ο κ. Μητσοτάκης ταμπουρώθηκε και πάλι πίσω από τη συμφωνία του Βουκουρεστίου του 2008, την οποία και ο ίδιος χαρακτήρισε πλέον ως «το ελάχιστο που μπορεί να κάνει η κυβέρνηση», αποκαλύπτοντας έτσι τη δυναμική που έχει αναπτυχθεί στη ΝΔ υπέρ μιας περισσότερο σκληρής στάσης του κόμματος στις διαπραγματεύσεις για το όνομα. Σημειώνεται ότι ήδη μερίδα των βουλευτών και στελεχών της ΝΔ έχει δημόσια ζητήσει λύση χωρίς το όνομα Μακεδονία.

Σε κάθε περίπτωση, αποφεύγοντας να διασαφηνίσει περισσότερο τις προθέσεις του για το θέμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε «υπεύθυνη και ειλικρινή» ενημέρωση από την κυβέρνηση για τις διαπραγματεύσεις. «Χωρίς γνώση των παραμέτρων καμία υπεύθυνη τοποθέτηση δεν μπορεί να γίνει από τη ΝΔ», σημείωσε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter