Κ. Μπακογιάννης: Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση το Χιονοδρομικό του Παρνασσού

Κ. Μπακογιάννης: Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση το Χιονοδρομικό του Παρνασσού

Να αναλάβει η Τοπική Αυτοδιοίκηση τη διαχείριση του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού, προτείνει ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, σχολιάζοντας τα όσα εκτυλίχθηκαν την Κυριακή, με τις εκτός λειτουργίας πίστες και τα κλειστά λιφτ και εκδοτήρια.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του χιονοδρομικού, οι επισκέπτες χθες ξεπέρασαν τις 6.000, αλλά το πυκνό χιόνι και ο παγετός έθεσαν εκτός λειτουργίας τις υποδομές, γεγονός που προκάλεσε ένταση, αφού δεν υπήρχαν πειστικές απαντήσεις. Το μεσημέρι είχαν σχηματιστεί ουρές στους λιγοστούς αναβατήρες που λειτουργούσαν, χωρίς να λείψουν οι διαπληκτισμοί και τα επεισόδια.

«Είναι λυπηρό να υπάρχουν τέτοια φαινόμενα», τόνισε ο κ. Μπακογιάννης, ο οποίος και στο παρελθόν είχε ζητήσει την εμπλοκή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη λειτουργία του κέντρου. Σε δήλωσή του αναφέρει ότι «σε μία περίοδο που προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε κάθε πηγή εσόδων, εικόνες όπως αυτές στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, δείχνουν ότι λείπει η οργάνωση και ο σχεδιασμός για να μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε, όχι μόνο για τη Στερεά Ελλάδα, αλλά και για ολόκληρη τη χώρα, τον τουριστικό μας πλούτο».

Επανήλθε λοιπόν στην πρότασή του, σημειώνοντας: «Έχουμε καταθέσει την πρότασή μας, ώστε το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, που σήμερα διαχειρίζεται η ΕΤΑΔ, να περάσει στη διαχείριση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για να αποκτήσει την εικόνα που πρέπει και να αποφέρει κέρδη για τον τουρισμό και την οικονομία. Θυμίζω ότι η Περιφέρειά μας εξασφάλισε, μέσω ΕΣΠΑ, σχεδόν 30 εκατομμύρι ευρώ για την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό αυτού του χιονοδρομικού κέντρου. Είναι λυπηρό να αντιμετωπίζονται τέτοια φαινόμενα. Νομίζω ότι έχει έρθει ο καιρός να επανέλθουμε και να δούμε σοβαρά την πρόταση αυτή».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter