Καφέδες και νερά κατά Φίλη – Ξυδάκη για την Ηριάννα

Καφέδες και νερά κατά Φίλη – Ξυδάκη για την  Ηριάννα

Στόχος επίθεση με νερά και καφέδες έγιναν οι πρώην υπουργοί Νίκος Φίλης και Νίκος Ξυδάκης που συμμετείχαν στο χθεσινό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, υπέρ της απελευθέρωσης της 29χρονης κρατούμενης Ηριάννας Β.Λ.

Κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου ομάδα διαδηλωτών επιτέθηκε φραστικά στους δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και στη συνέχεια έριξε εναντίον τους καφέδες και νερά. Αμέσως μετά επενέβησαν άλλοι διαδηλωτές και η τάξη αποκαταστάθηκε.

Λίγο αργότερα με ανάρτηση τους στο Indymedia oι διαδηλωτές που έκαναν την επίθεση έγραψαν: «Με καφέδες μπουκάλια και μερικές ξύλινες υποδέχθηκε το πλήθος των αλληλέγγυων τα δύο μεγαλοστελέχη του σύριζα. Πριν από λίγο χάρη στην παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων οι δύο “πολιτικοί παράγοντες” γλύτωσαν βέβαιο λιντσάρισμα».

Το κύμα συμπαράστασης στην Ηριάννα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις. Το θέμα κάλυψε επανειλημμένα η εφημερίδα Documento.

Άνθρωποι του πολιτισμού, της επιστήμης, του αθλητισμού, πολιτικές δυνάμεις από ένα ευρύ φάσμα, συλλογικότητες καθώς και προσωπικότητες, όπως ο Μ. Γλέζος, ενώνουν τη φωνή τους με αυτήν της Ηριάννας, για την ανατροπή της αστήρικτης και υπέρμετρα αυστηρής απόφασης και για την επιτυχή έκβαση της αίτησης αναστολής, η οποία θα εκδικαστεί τη Δευτέρα 17 Ιουλίου.

Δείτε το ρεπορτάζ της χθεσινής συγκέντρωσης:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter