Και ο Γάλλος πρωθυπουργός στηρίζει Τσίπρα για τα κοινωνικά μέτρα

Και ο Γάλλος πρωθυπουργός στηρίζει Τσίπρα για τα κοινωνικά μέτρα

Στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Μπερνάρ Καζνέβ, ο οποίος υπερασπίστηκε σήμερα τα κοινωνικά μέτρα που ανακοίνωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Παρά τις αντιδράσεις του Βερολίνου, ο Αλέξης Τσίπρας έχει ήδη λάβειτ ην στήριξη ηγετών της ΕΕ, μεταξύ των οποίων και ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ.

Οι συνθήκες υπό τις οποίες η Αθήνα έλαβε αυτά τα μέτρα «δεν θέτουν σε καμία περίπτωση υπό αμφισβήτηση τους στόχους που η Ελλάδα πρέπει να επιτύχει δεδομένων των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει ενώπιον της Ευρωπαϊκής Ένωσης» επισήμανε ο Καζνέβ σε Γάλλους βουλευτές.

«Ο επικεφαλής της ελληνικής κυβέρνησης έλαβε αυτά τα μέτρα με όρους σύμφωνα με τους οποίους η Γαλλία θεωρεί ότι δεν τίθενται σε κίνδυνο οι αντικειμενικοί στόχοι που οφείλει να προσεγγίσει η Ελλάδα, δεδομένων των δεσμεύσεών που έχει λάβει ενώπιον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε στο πλαίσιο του πρώτου γύρου ερωτήσεων στο Κοινοβούλιο ο Μπερνάρ Καζενέβ και πρόσθεσε:

«Η Γαλλία θα λειτουργήσει εντός της ΕΕ με τέτοιο τρόπο, ώστε να αποκατασταθούν τα δεδομένα κι έτσι οι χώρες της ΕΕ να έχουν δίκαιες και ισορροπημένες θέσεις και η Ελλάδα να λάβει την στήριξη της ΕΕ και πρωτίστως της γαλλικής κυβέρνησης» υπογράμμισε.

Εξέφρασε παράλληλα, την πεποίθησή του ότι η Γαλλία «θα πείσει την Ένωση, να κινηθεί προς αυτήν την κατεύθυνση» και τόνισε ότι «εμπιστεύεται απόλυτα την ικανότητα της Ελλάδας να επωμιστεί τις ευθύνες της και την ικανότητα της ΕΕ να (της) το αναγνωρίσει» κατέληξε ο Γάλλος πρωθυπουργός.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter