Και πάλι η Ελλάδα στις Αγορές – Μεγάλο ενδιαφέρον για το 7ετές ομόλογο

Και πάλι η Ελλάδα στις Αγορές – Μεγάλο ενδιαφέρον για το 7ετές ομόλογο

Επτά μήνες μετά την τελευταία έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, επιστρέφει και πάλι σήμερα. Η έκδοση του 7ετούς ομολόγου με σκοπό την άντληση 3 δισ. ευρώ, συμπίπτει σήμερα με την επίσκεψη του Επιτρόπου Πιερ Μοσκοβισί στην Αθήνα.

Μετά την ολιγοήμερη αναβολή, λόγω αναταραχής στις διεθνείς αγορές χρήματος (π.χ. την περασμένη Δευτέρα ο Dow Jones υποχώρησε κατά 1.400 μονάδες!) στις αρχές της εβδομάδας, οι ανάδοχοι έδωσαν το «πράσινο φως» μετά από συνεννόηση με την κυβέρνηση να ανοίξει το βιβλίο προσφορών. 

Το επιτόκιο «τυράκι», καθοδηγητής ή guidance, όπως λέγεται στη γλώσσα των διαχειριστών κεφαλαίου, ορίστηκε στο 3,75% και ο στόχος είναι ότι λιγότερο από αυτό το ποσοστό τόσο το καλύτερο. 

Σημειωτέον, ότι την περασμένη εβδομάδα που το κλίμα ήταν καλύτερο στις διεθνείς αγορές οι αποδόσεις των Ελληνικών ομολόγων (π.χ. δεκαετές) είχαν υποχωρήσει κάτω από 3%. 

H έκδοση του ομολόγου ανακοινώθηκε τη Δευτέρα επίσημα από τις Barclays, BNP Paribas, Citigroup, JP Morgan και Nomura. 

Το documentonews.gr έγραφε χθες επικαλούμενο πληροφορίες του πρακτορείου Reuters ότι, ο EFSF είδε προσφορές άνω των 14 δισ. για την έκδοση 3 δισ. ευρώ, ποσό που αντανακλά το έντονο ενδιαφέρον των ξένων, αλλά και την εμπιστοσύνη στην Ελληνική οικονομία η οποία στοχεύει στην καθαρή έξοδο από το πρόγραμμα, όπως έγραφε χθες σε report της η Ελβετική τράπεζα UBS, τον ερχόμενο Αύγουστο. 

Σημειωτέον, ότι η έκδοση του 7ετούς ομολόγου με σκοπό την άντληση 3 δισ. ευρώ, συμπίπτει σήμερα με την επίσκεψη του Επιτρόπου Πιερ Μοσκοβισί στην Αθήνα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter