Καιρός: Βροχές και καταιγίδες – Πέφτει η θερμοκρασία

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες – Πέφτει η θερμοκρασία

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται σήμερα σε όλη τη χώρα, με τον καιρό πάντως να εμφανίζει σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ:

Αττική

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Πάρνηθα (πάνω από τα 800-900 μέτρα). Σταδιακή βελτίωση από τις απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: Νότιοι, νοτιοδυτικοί 4-6 μποφόρ και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους, βορειοδυτικούς, 6-8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση τη νύχτα.

Θερμοκρασία: Από 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παράκτια τμήματα, πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Παροδικές χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά. Σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις, 3-5 μποφόρ και σταδιακά βορειοδυτικοί, 5-6 μποφόρ και τοπικά 7 μποφόρ. Εξασθένηση από το βράδυ.

Θερμοκρασία: Από 4 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα (κυρίως στα παραθαλάσσια), οι οποίες τοπικά θα είναι ισχυρές. Πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε όλα τα ορεινά καθώς και τα ημιορεινά (εκτός της Θράκης). Βελτίωση του καιρού από το απόγευμα και από τα δυτικά.

Άνεμοι: Νότιοι, νοτιοδυτικοί 4-6 μποφόρ και γρήγορα από τα δυτικά από βόρειες διευθύνσεις 5-7 μποφόρ και πρόσκαιρα στα ανατολικά έως 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.

Θερμοκρασία: Από 0 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 3-5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε όλα τα ηπειρωτικά ορεινά, καθώς και τα ημιορεινά (εκτός της Πελοποννήσου). Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.

Άνεμοι: Δυτικοί, νοτιοδυτικοί 5-7 μποφόρ και πιθανόν στο Ιόνιο έως 8 μποφόρ. Γρήγορα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 7-8 μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα και από τα βόρεια.

Θερμοκρασία: Από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο κατά τόπους 4-6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά στα βόρεια αυξημένες, που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες, τοπικά ισχυρές, κυρίως στα παραθαλάσσια τμήματα. Κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και πρόσκαιρα στα ημιορεινά (εκτός της Πελοποννήσου). Σταδιακή βελτίωση από το βράδυ και από τα δυτικά.

Άνεμοι: Νότιοι, νοτιοδυτικοί, 4-6 μποφόρ και στα νότια έως 7 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς, 5-7 μποφόρ και στα ανατολικά και νότια έως 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Αρχικά νεφώσεις, κυρίως στην Κρήτη, με πρόσκαιρες ασθενείς βροχές οι οποίες βαθμιαία θα ενταθούν και από το απόγευμα θα εκδηλωθούν καταιγίδες, τοπικά ισχυρές. Εξασθένηση αργά τη νύχτα.

Άνεμοι: Νότιοι, νοτιοδυτικοί, 5-7 μποφόρ και πιθανόν τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους, βορειοδυτικούς, 7-8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες τοπικά ισχυρές.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5-6 μποφόρ και σταδιακά 7 μποφόρ και πιθανόν τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους 6-7 μποφόρ και τοπικά έως 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια τοπικά 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter