Καιρός: Βροχές καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Καιρός: Βροχές καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Tοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα σημειωθούν σήμερα στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, οι οποίες δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς άνεμους, με σταδιακή βελτίωση από το βράδυ, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Στη Μακεδονία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στη δυτική και κεντρική Μακεδονία τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στη Θράκη νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην κεντρική Μακεδονία και θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Από το απόγευμα βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα ηπειρωτικά κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και πρόσκαιρα στο βόρειο Ιόνιο. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα στο Ιόνιο και το βράδυ στα ηπειρωτικά.

Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία τοπικά στο Ιόνιο έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες που κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακά από το βράδυ τα φαινόμενα στην Πελοπόννησο θα σταματήσουν και στις υπόλοιπες περιοχές θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και σταδιακά τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασια: Από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες.

Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα βόρεια όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι η μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και σταδιακά στα βόρεια 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικούς όμβρους η σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα είναι πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία τοπικά έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Ύφεση των φαινομένων το βράδυ.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΤΟΤΕΛΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνονται τα εξής, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (α.α. 16/2018) που ισχύει από την Τετάρτη 23-05-2018 έως και την Πέμπτη 24-05-2018

Ειδικότερα προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά από Τετάρτη 23 Μαΐου 2018 έως και το βράδυ της Πέμπτης 24 Μαΐου 2018, που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους.

Πιο αναλυτικά, θα επηρεαστούν:

Την Πέμπτη 24 Μαΐου 2018 μέχρι το μεσημέρι κατά διαστήματα το Ιόνιο (κυρίως τα βόρεια) και πιθανόν η Εύβοια. Κατά διαστήματα μέχρι το βράδυ και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά (εκτός Θράκης).

Παρακαλούνται οι πολίτες να λάβουν υπόψη τους το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού για τον ασφαλή σχεδιασμό των μετακινήσεων και των δραστηριοτήτων τους. Παράλληλα, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα καλούνται οι πολίτες:

· Να βεβαιωθούν ότι οι υδρορροές και τα φρεάτια έξω από το σπίτι τους δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

· Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.

· Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ, καθώς και να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

· Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

· Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους, ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.

· Αν πρόκειται να μετακινηθούν, να ενημερωθούν για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.

· Να αποφεύγουν να διασχίζουν πεζοί ή με αυτοκίνητο τις διασταυρώσεις δρόμων με χειμάρρους (ιρλανδικές διαβάσεις).

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter