Καιρός: Σοβαρά προβλήματα στην Εύβοια από νέες χιονοπτώσεις

Καιρός: Σοβαρά προβλήματα στην Εύβοια από νέες χιονοπτώσεις

Παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται, τα προβλήματα σε κάποιες περιπτώσεις γίνονται αξεπέραστα για την Εύβοια, αφού πλέον και το νέο κύμα κακοκαιρίας χτυπά τη συγκεκριμένη περιοχή.

Ήδη, από σήμερα το πρωί υπάρχουν ενισχύσεις σε εκχιονιστικά μηχανήματα, ώστε να έχει αποκατασταθεί ένα μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου της Κύμης και ορισμένα ορεινά χωριά να αποκτήσουν πρόσβαση στο οδικό δίκτυο. Σοβαρό πρόβλημα ωστόσο υπάρχει στην κυκλοφορία εσωτερικά στα χωριά, αφού το χιόνι, μαζί με τη νέα χιονόπτωση, έχει αποκτήσει τρομακτικές διαστάσεις.

Σύμφωνα με την αστυνομία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία σε όλο το ορεινό επαρχιακό δίκτυο της Κύμης, αλλά και της Λίμνης Ευβοίας, ενώ στο δρόμο Χαλκίδας – Αιδηψού, από το 68ο έως το 87ο χλμ, έχει διακοπεί η κυκλοφορία για φορτηγά αυτοκίνητα.

Ακόμη, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους Σταυρού-Αγ. Σοφίας, Στενής-Στροπώνων, Αγ. Αθανασίου-Γλυφάδας και Ροβιών-Δρυμώνα. Ακόμα, σε ένα μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου είναι αναγκαίες οι αλυσίδες.

Εξάλλου, από χθες το βράδυ, με απόφασή του, ο περιφερειάρχης Στερεάς, Κώστας Μπακογιάννης, έθεσε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και την δημοτική ενότητα Διρφύων, του δήμου Διρφύων Μεσσαπίων, λόγω των σοβαρών προβλημάτων που προκλήθηκαν από τη χιονόπτωση.

Ήδη, από σήμερα το πρωί, ένα ειδικό όχημα της πυροσβεστικής παρεμβαίνει σε διάφορες περιπτώσεις, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για θέματα υγείας.

Σε ό,τι αφορά το ηλεκτρικό ρεύμα, τα συνεργεία δίνουν μάχη με το χρόνο. Χθες τη νύχτα αποκαταστάθηκε η βλάβη στην παραλία Κύμης και στους Καλημεριάνους, ενώ σήμερα τα συνεργεία της ΔΕΗ εργάζονται στον Μισόκαμπο, Πετισούνα και στο Κάτω Κουρούνι. Περιμένουν να αποκτήσουν πρόσβαση για να φτάσουν στην Χηλή και στην γύρω περιοχή, ενώ χωρίς ρεύμα παραμένουν ακόμη οι περιοχές Μετόχι, Κούτουρλα και η Παραλία Χιλιαδούς, αναμένοντας την αποκατάσταση της πρόσβασης.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter