Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Κακοκαιρία: Επί ποδός η Πολιτική Προστασία σε Αλόννησο και Κύμη

Σε πλήρη ενεργοποίηση βρίσκεται ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας, δίνοντας έμφαση στις περιοχές που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας, όπως η Αλόννησος και η Κύμη στην Εύβοια, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών.

Τοπική Αυτοδιοίκηση, Πυροσβεστική, Αστυνομία και Στρατός, συνεργάζονται, με τον συντονισμό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα στις περιοχές όπου παρατηρείται έξαρση των καιρικών φαινομένων.  

Στόχος των συνδυαστικών προσπαθειών είναι να αντιμετωπιστούν το συντομότερο δυνατόν τα προβλήματα ηλεκτροδότησης σε Αλόννησο και Εύβοια, να ανοίξουν οι οδικοί άξονες προς αποκλεισμένα χωριά και οικισμούς, να παραμείνουν ανοιχτοί κύριοι οδικοί άξονες, καθώς και να επανέλθει όσο το δυνατόν πιο σύντομα η κανονικότητα στις πληγείσες, από την κακοκαιρία, περιοχές, των οποίων οι κάτοικοι δοκιμάζονται ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες.

Στην Αλόννησο επιχειρεί ένα συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ και δύο συνεργεία εργολάβου. Με επόμενο δρομολόγιο, θα συνδράμουν τις προσπάθειες δύο ακόμη συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ, με καλαθοφόρο όχημα και ένα φορτηγό, με το ειδικού τύπου όχημα χιονιού (snow truck) με χειριστή, για την αποκατάσταση των βλαβών στα χωριά Μηλιά, Καλαμάκια, Στενή, Βάλλα, Αγ. Δημήτριο και Γέρακα, παράλληλα με τη διάνοιξη των οδικών αξόνων.

Στην Κύμη, επιχειρούν τέσσερα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ, με τη συνδρομή ειδικού τύπου οχήματος χιονιού (snow truck) με χειριστή και ένα πλήρες συνεργείο εργολάβου εννέα (9) ατόμων. Εκτός των προαναφερομένων συνεργείων απασχολούνται για τον συντονισμό και τέσσερα στελέχη των Περιοχών Βόλου και Αλιβερίου, που ανήκουν η Αλόννησος και η Κύμη αντίστοιχα.

Επίσης, επιπλέον συνεργεία είναι σε ετοιμότητα σε περίπτωση που χρειαστεί, ώστε να μεταβούν επιτόπου.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, στον Δήμο Αλοννήσου και προκειμένου να ενισχυθεί το έργο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που επιχειρεί με 6 μηχανήματα, συμμετέχουν στη συνολική προσπάθεια συνδρομής των κατοίκων:

· 23 άνδρες και 5 οχήματα 4χ4 της Πυροσβεστικής

· 3 άνδρες με 1 όχημα, από τον τοπικό Αστυνομικό Σταθμό

· 1 όχημα μεταφοράς προσωπικού και 2 ειδικευμένοι χειριστές με αλυσοπρίονα, από τον Στρατό.

Αντίστοιχα, στον Δήμο Κύμης - Αλιβερίου, όπου χρησιμοποιούνται 40 οχήματα και μηχανήματα, με 40 άτομα, ενεργούν παράλληλα:

· 10 άνδρες, 4 οχήματα 4χ4, 1 ερπυστριοφόρο και 1 ειδικό όχημα από την Πυροσβεστική

· 13 άνδρες με 3 οχήματα της Αστυνομίας, ενώ στον δρόμο του Αλιβερίου προς Κύμη έχουν τοποθετηθεί 12 άτομα σε βάρδιες των 4, για ρύθμιση της κυκλοφορίας και εντοπισμό προβλημάτων,  όλο το 24ωρο.

· 3 μπουλντόζες και ένα εκχιονιστικό μηχάνημα του Στρατού.

Σχόλια

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.