Κακοκαιρίας συνέχεια με χιόνια και παγετό – Κλειστοί δρόμοι, δεμένα πλοία

Κακοκαιρίας συνέχεια με χιόνια και παγετό – Κλειστοί δρόμοι, δεμένα πλοία

Παγετός και χιονοπτώσεις είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού και σήμερα, Παρασκευή, στην ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά Ελλάδα, την ανατολική και βόρεια Πελοπόννησο, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, 7 με 9 μποφόρ στο Αιγαίο, με βαθμιαία εξασθένηση.

Στην Αττική, προβλέπονται τοπικές χιονοπτώσεις, κατά περιόδους πιο πυκνές, κυρίως στα βόρεια και στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 5 με 6 και στα ανατολικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 01 έως 04 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 01 έως 5 βαθμούς Κελσίου.

Λόγω της χιονόπτωσης, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων σε τμήματα των λεωφόρων Πάρνηθας και Φυλής, καθώς και στην περιφερειακή οδό Πεντέλης – Νέας Μάκρης, όπως ανακοίνωσε η Τροχαία. Συγκεκριμένα:

– Στη λεωφόρο Πάρνηθας, διακόπηκε η κυκλοφορία από το ύψος του τελεφερίκ, στο ρεύμα προς καζίνο.

– Στην περιφερειακή οδό Πεντέλης – Νέας Μάκρης, από το ύψος του Στρατιωτικού Νοσοκομείου 414 έως το ύψος της λεωφόρου Διονύσου.

– Στη λεωφόρο Φυλής, από το ύψος της Μονής Κλειστών, στο ρεύμα προς Δερβενοχώρια.

Παράλληλα, δεν επιτρέπεται η κίνηση φορτηγών οχημάτων άνω των 3,5 τόνων, στην παλαιά εθνική οδό Ελευσίνας – Θήβας, από το ύψος των Βιλίων στο ρεύμα προς Θήβα, ενώ η κίνηση των υπολοίπων οχημάτων γίνεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Επίσης, μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες μπορούν να κινηθούν τα οχήματα στον Υμηττό, από τη θέση Καλοπούλα, καθώς και στην επαρχιακή οδό Αγίου Μερκουρίου – Βαρυμπόμπης, από το ύψος της ταβέρνας «Λεωνίδας».

Σε ισχύ είναι και για σήμερα το πρωί το απαγορευτικό απόπλου σε πολλές θαλάσσιες περιοχές, λόγω των βορειανατολικών ισχυρών ανέμων που συνεχίζουν να πνέουν και φθάνουν κατά τόπους τα 8 με 9 μποφόρ στο Αιγαίο. Ωστόσο η Εθνική Μετερεωλογική Υπηρεσία προβλέπει εξασθένηση των καιρικών φαινομένων αργότερα. 

Από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων για βορειοανατολικό Αιγαίο, Κυκλάδες,Κρήτη και Δωδεκάνησα. Για τον Αργοσαρωνικό και τη Σαλαμίνα τα δρομολόγια γίνονται κανονικά. Επίσης κλειστές είναι οι γραμμές Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα, Αρκίτσα-Αιδηψός, Βόλος-Σποράδες,Αλεξανδρούπολη Σαμοθράκη.

Στη γραμμή Καβάλας-Πρίνου, τα δρομολόγια γίνονται με ειδικό δελτίο και μόνο κατ’έγκριση του πλοιάρχου. Πάντως, οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν σήμερα, καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους τουριστικά πρακτορεία και λιμεναρχεία.

Προβλήματα σε Πελοπόννησο και Χανιά από το χιονιά

Οι χιονοπτώσεις και ο παγετός συνεχίζουν να προκαλούν προβλήματα σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου της Πελοποννήσου. Στην Αρκαδία, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με δυσχέρεια και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες, στην εθνική οδό Λεβιδίου – Νεμέας και στις επαρχιακές οδούς ‘Αστρους – Αγίου Πέτρου, Λεωνιδίου – Κοσμά, Αγίου Ανδρέα – Καστάνιτσας – Σίταινας – Πλάτανου και στην δασική οδό ‘Ανω Οστρακίνα (χιονοδρομικό κέντρο) – Βυτίνα.

Στην Κορινθία, είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στις επαρχιακές οδούς Ξυλοκάστρου – Τρικάλων, Τρικάλων – Καρυάς, Δερβενίου – Γκούρας, Λυγιάς – Πύργου, Λουτρού – Βρυσούλων, Καλλιθέας – Ελληνικού, Γκούρας – Κιάτου, Γκούρας – Δερβενίου, Γκούρας – Λυκουριάς και Περαχώρας- Πισίων.

Στην Λακωνία, η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες, από το 13ο χιλιόμετρο, έως το 14ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Αγίου Δημητρίου Ζάρακος – Κρεμαστής και στην Μεσσηνία  από το 28ο χιλιόμετρο έως το 42ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Καλαμάτας – Σπάρτης (μέσω Ταϋγέτου).

Στο ορεινό οδικό δίκτυο, επικεντρώνονται τα προβλήματα από την κακοκαιρία που πλήττει την περιοχή των Χανίων. Κλειστοί λόγω της κακοκαιρίας είναι οι οδικοί άξονες προς Ομαλό, Σφακιά, Κάνδανο και στο Ανατολικό Σέλινο, ενώ χιόνια υπάρχουν στο Θέρισο, την Μαλάξα, Κεραμειά και σε σημεία με υψόμετρο πάνω από 450 μέτρα.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Απόστολο Βουλγαράκη, από τις 6 το πρωί εκχιονιστικά μηχανήματα προσπαθούν να καθαρίσουν τους δρόμους από τα χιόνια. Προβλήματα αναφέρθηκαν και στην ηλεκτροδότηση, κυρίως σε ορεινές περιοχές, ενώ στην Εθνική οδό Χανίων-Ρεθύμνου έπεσε δέντρο, προκαλώντας υλικές ζημιές σε διερχόμενο όχημα. Οι αρχές συνιστούν στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter