Καλά «δασκαλεμένοι» οι συνοδοιπόροι Μητσοτάκη στο Ευρωκοινοβούλιο

Καλά «δασκαλεμένοι» οι συνοδοιπόροι Μητσοτάκη στο Ευρωκοινοβούλιο

Μπορεί να μην ήταν εκεί ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά πρέπει να αισθάνεται περήφανος γιατί τον υποκατέστησαν τα γνήσια τέκνα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Kόμματος που θύμιζαν προεκλογική ομιλία Μητσοτάκη στο εσωτερικό της χώρας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αντί να στηρίζει την προσπάθεια της χώρας να χειριστεί την ημέρα μετά τα μνημόνια, συνεχίζει να την διασύρει με απλό στόχο τα κομματικά του οφέλη με στόχο τη συνέχιση της διαφθοράς και του νεποτισμού…

Έτσι λοιπόν παίρνοντας το λόγο εκ μέρους της πολιτικής ομάδας του Λαϊκού Κόμματος, ο Εστέβαν Γκονθάλεθ Πονς μίλησε με καλά λόγια για τον … Αντώνη Σαμαρά!

«Σάς βλέπω πολύ αλλαγμένο, ήταν μια χώρα (σ.σ. η Ελλάδα) στην άκρη του γκρεμού το 2015 όταν όλοι οι υπόλοιποι σάς είχαν γυρίσει την πλάτη», είπε στον Αλέξη Τσίπρα, αποδίδοντας τα εύσημα στον Αντώνη Σαμαρά αλλά και στον νυν πρωθυπουργό, περισσότερο λόγω… ευγένειας!

Για τον συντηρητικό ευρωβουλευτή η Ευρώπη έχει αρχές και αξίες, προφανώς γι αυτό μας έσωσε, αγνοώντας βέβαια πως η ίδια η πολιτική τους παρέλυσε και κατέστρεψε τη χώρα.

Ο ίδιος έδωσε τροφή στους δημοσιογράφους του Μητσοτακικού Τύπου λέγοντας πως στην αρχή της θητείας της η κυβέρνηση έχασε πολύτιμο χρόνο και 100 δισ. λόγω Βαρουφάκη, επαναλαμβάνοντας τις απίστευτες ανοησίες και θέσεις της ΝΔ

Έκλαψε για 500 χιλιάδες νέους που έφυγαν από τη χώρα, προφανώς, όχι λόγω του Βαρουφάκη, αγνοούμε όμως για ποιον λόγο έφυγαν αφού η Ευρώπη έκανε τα πάντα για αλληλεγγύη…

Τέλος, ο συναγωνιστής του Κυριάκου Μητσοτάκη ζήτησε να μην επιστρέψει η Ελλάδα στον λαϊκισμό, εκφράζοντας την ανησυχία του:

«Μάς ανησυχεί ότι στις επόμενες εκλογές, μπορεί να ξαναεπιστρέψει στο λαϊκισμό. Είναι στο χέρι σας, το 2015 κάνατε λάθος. Ο λαϊκισμός δεν είναι ούτε δεξιός ούτε αριστερός».

Δεν μας είπε αν και εκείνος θεωρεί λαϊκισμό το να μην κόψεις τις συντάξεις, αλλά αντίθετα προτιμά την «επένδυση» να κερδίσουν περισσότερα οι ήδη πλούσιοι.

Εύγε κύριε Μητσοτάκη αφού ταυτίσατε τον εαυτό σας με τη χώρα…

Την απάντηση την πήρε πάντως με την δευτερολογία του Έλληνα πρωθυπουργού, ο οποίος του υπενθύμισε πως όταν το 2015  ανέλαβε τα ηνία της Ελλάδας, αυτή περνούσε μεγάλη ανθρωπιστική κρίση, με 2,5 εκατομμύρια ανθρώπους ανασφάλιστους! 

Αλλά πληρωμένη απάντησε πήρε και από τον Ούντο Μπούλμαν, των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών:

«Η λιτότητα ήταν του δεξιού ΕΛΚ και όχι δίκη μας», είπε για να συπληρώσει: «Δεν είναι δυνατόν να μην πληρώνουν φόρους οι πλούσιοι και να διοικείται η Ευρώπη από άπληστες ελίτ»!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter