Καλαμάτα: Tρία αδελφάκια παρ΄ολίγον να καούν ζωντανά – Άναψαν κερί γιατί δεν είχαν ρεύμα

Καλαμάτα: Tρία αδελφάκια παρ΄ολίγον να καούν ζωντανά – Άναψαν κερί γιατί δεν είχαν ρεύμα

Τρία αδέλφια, ηλικίας 13, 9 και 8 χρονών, κόντεψαν να καούν ζωντανά στην Καλαμάτα, όταν έπιασε φωτιά στο δωμάτιό τους από ένα αναμμένο κερί.

Τα παιδιά άναψαν το κερί γιατί η ΔΕΗ έχει κόψει το ρεύμα στο σπίτι τους από τον περασμένο Αύγουστο και η μικρή κόρη της οικογένειας ήθελε να έχει φως στο δωμάτιο.

Η μητέρα των παιδιών μύρισε μέσα στον ύπνο της τον καπνό και έτρεξε στο δωμάτιό τους. Το κερί είχε πέσει πάνω στα ρούχα και αυτά είχαν αρπάξει φωτιά, ενώ οι καπνοί και οι φλόγες είχαν ζώσει την κρεβατοκάμαρα. Τα τρία αδέλφια ήταν ακόμα μισοζαλισμένα στα κρεβάτια τους και η μάνα τράβηξε και έβγαλε σπρώχνοντας από μέσα τα δύο μικρότερα, ενώ ο μεγαλύτερος γιος της έτρεξε μόνος του προς τα έξω και έπαθε εγκαύματα, ευτυχώς όχι σοβαρά, στη μία πατούσα και το χέρι του.

“Είπα θα ζήσουμε ή θα πεθάνουμε, έβγαλα έξω τα παιδιά και προσπαθούσα να σβήσω τη φωτιά, όμως δεν έσβηνε…”.

Με τα λόγια αυτά περιέγραψε στο flynews.gr η μητέρα τους την αγωνία που έζησε αυτή και ο σύζυγός της για να σώσουν τα παιδιά τους μέσα από ένα σπίτι το οποίο έχει σχεδόν καταστραφεί.

Τη φωτιά κατάφεραν να σβήσουν οι πυροσβέστες της Π.Υ. Καλαμάτας, που έφτασαν στην ισόγεια μονοκατοικία λίγο μετά αφού δέχτηκαν την κλήση για να επέμβουν.

Όπως περιέγραψε στην ιστοσελίδα η μητέρα, επιχείρησε να κάνει ρύθμιση στη ΔΕΗ προκειμένου να μην κοπεί το ρεύμα, αλλά δεν μπόρεσε να εξοφλήσει το ποσό και ο ΔΕΔΔΗΕ έκοψε το ρεύμα. Τον Αύγουστο του 2016 η οφειλή έφθασε στα 3.900 ευρώ και σύμφωνα με την μητέρα, η ΔΕΗ δεν δέχτηκε τα 350 από τα 700 ευρώ που διέθετε.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter