Καλλιθέα: Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει για τη Χρυσή Αυγή – Θύελλα αντιδράσεων από σωματεία και φορείς

Καλλιθέα: Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει για τη Χρυσή Αυγή – Θύελλα αντιδράσεων από σωματεία και φορείς

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει στην Καλλιθέα η δεδηλωμένη πρόθεση της Χρυσής Αυγής να εμφανιστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου.

Η δημοτική Αρχή έχει αποφύγει να πάρει θέση, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες για τις 15:00 το μεσημέρι της Παρασκευής έχει προγραμματιστεί έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από αίτημα σύσσωμης της αντιπολίτευσης, στο οποίο θα αποφασιστεί η στάση του Δήμου Καλλιθέας απέναντι στο προκλητικό αίτημα της νεοναζιστικής οργάνωσης.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για παρουσία βουλευτή της εγκληματικής οργάνωσης στις εορταστικές εκδηλώσεις στην περιοχή, ενώ σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή διακηρύσσει ότι… η Καλλιθέα της ανήκει.

Θύελλα αντιδράσεων και αντιφασιστικά συλλαλητήρια

Το ενδεχόμενο παρουσίας χρυσαυγιτών το Σάββατο στην Καλλιθέα έχει πυροδοτήσει θύελλα αντιδράσεων από εργατικά σωματεία, συλλογικότητες, κινήσεις πόλεις και φορείς της περιοχής, που ξεκαθαρίζουν ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν να αμαυρωθούν οι εκδηλώσεις από την παρουσία εκπροσώπων της εγκληματικής οργάνωσης.

Η ΕΛΜΕ Καλλιθέας – Νέας Σμύρνης – Μοσχάτου ξεκαθαρίζει σε ανακοίνωσή της ότι «οι εκπαιδευτικοί και η κοινωνία της Καλλιθέας και της ευρύτερης περιοχής, με τη μαζική παρουσία τους στις εκδηλώσεις, θα αποτρέψουν οποιαδήποτε απόπειρα αμαύρωσης της ιστορικής μνήμης. Οι εκπαιδευτικοί θα προστατέψουμε τους μαθητές από τις απόψεις της βίας, του ρατσισμού και του μίσους. Θα δυναμώσουμε μέσα σε κάθε τάξη, σε κάθε διδασκαλία, σε κάθε γιορτασμό, την πάλη μας ενάντια στις φασιστικές ιδέες, το ναζισμό και τις πρακτικές του. Με τη συλλογική μας δράση και απεύθυνση, με την οργάνωση της κοινωνικής αλληλεγγύης, θα  προσπαθήσουμε να σπάσουμε κάθε υποστύλωμα του κοινωνικού εκφασισμού, να δυναμώσουμε τη φλόγα της ελευθερίας, της αλληλεγγύης, της ισότητας.» Καλεί δε «την Ένωση και τους Συλλόγους Γονέων, τα σωματεία και τους φορείς να καταδικάσουν τη φασιστική πρόκληση» και «τη Δημοτική Αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στους μαθητές και την κοινωνία της Καλλιθέας».

Η Ένωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Καλλιθέας αναφέρει μεταξύ άλλων σε σχετική καταγγελία ότι «πάει πολύ, οι απόγονοι των Γερμανοτσολιάδων, των Ταγμάτων Ασφαλείας και των δοσίλογων να εμφανίζονται τιμητές του μεγαλειώδους αγώνα του λαού μας. Κάθε σπιθαμή χώμα της Καλλιθέας είναι ποτισμένο με το αίμα των αγωνιστών του ΕΑΜ-ΕΛΛΑΣ, αγωνιστών που τόσο πρόθυμα οι πρόγονοι των φασιστών – φυσικοί και ιδεολογικοί – κατέδιδαν στον εχθρό».

Η Εργατική Λέσχη Καλλιθέας ξεκαθαρίζει ότι «δεν θα επιτρέψουμε στους ομοϊδεάτες του Χίτλερ και του Μουσολίνι να εμφανιστούν την ημέρα που τιμάμε τον μεγάλο λαϊκό αντιφασιστικό αγώνα που συνέτριψε τους πολιτικούς προγόνους της Χρυσής Αυγής. Σ’ αυτόν τον αγώνα η συνεισφορά της Καλλιθέας σε μαχητικότητα, αλλά και σε αίμα των κατοίκων της, ήταν πολύ μεγάλη: όλοι και όλες δεν έχουμε ξεχάσει τη μάχη της Καλλιθέας, στις 24 Ιούλη του ‘44, όταν ο Kαλλιθιώτικος λαός με το όπλο στο χέρι πέταξε από την περιοχή τους χρυσαυγίτες της εποχής εκείνης. Δεν έχουμε ξεχάσει τη μάχη του Μπιζανίου και το μπλόκο της Καλλιθέας στις 28 Αυγούστου του ‘44, όπου συντοπίτες μας δολοφονήθηκαν από τους φασίστες.

Όσο κι αν προσπαθούν οι δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής να εμφανιστούν σαν ένα «νόμιμο κόμμα», όλοι και όλες μας θυμόμαστε τη δολοφονική τους δράση, πριν από λίγα μόλις χρόνια, το 2012 και το 2013: ξυλοδαρμοί, μαχαιρώματα μεταναστών, προσφύγων και αγωνιστών. Πυρπολήσεις σπιτιών, επιθέσεις ταγμάτων εφόδου και τρομοκρατία. Αυτή το πολιτικό κλίμα προσπάθησαν οι φασίστες της Χρυσής Αυγής να επιβάλουν στην περιοχή μας. Όμως το μαζικό αντιφασιστικό κίνημα της Καλλιθέας, μετανάστες και Έλληνες ενωμένοι, δεν άφησε τους δολοφόνους του Σαχζάτ Λουκμάν και του Παύλου Φύσσα να ριζώσουν στην Καλλιθέα.»

Να μην συμμετάσχει η Χρυσή Αυγή στις εορταστικές εκδηλώσεις καλούν ακόμα η τοπική Διδασκαλική Ομοσπονδία, ο Σύλλογος Υπαλλήλων του Δήμου Καλλιθέας, η Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας, η τοπική Κομματική Οργάνωση του ΚΚΕ, η Λαϊκή Ενότητα Καλλιθέας και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Καλλιθέας.

Σε αντιφασιστικό συλλαλητήριο καλούν η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), η Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό (ΚΑΡ), η Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού (ΟΡΜΑ), ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας Πειραιά και δεκάδες άλλες συλλογικότητες. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter