Καλύτερα να μην… μίλαγε ο Στουρνάρας – Aναιμική η αντίδραση

Καλύτερα να μην… μίλαγε ο Στουρνάρας – Aναιμική η αντίδραση

Η ορμητική κίνηση της αγοράς προς τις 646 μονάδες έσβησε γρήγορα την Τετάρτη, με τον γενικό δείκτη να περιορίζει τα κέρδη του σε 0,65%, κινούμενος στις 629 μονάδες.

Το σημαντικό νέο της τρίτης συνεδρίασης της εβδομάδας είναι η αντίδραση των τραπεζών , η οποία είναι υποδεέστερη σε σχέση με την πτώση του προηγούμενου διαστήματος. Με τον Οκτώβριο να μην βρίσκεται καν στα μισά του και ο τραπεζικός κλάδος μετράει απώλειες μεγαλύτερες του 15% και με την κεφαλαιοποίηση να κυμαίνεται στα όρια των 5 δις. ευρώ από περίπου 8,3 δις. ευρώ στο τέλος του 2017. Η Alpha αντιδράει την Τετάρτη με κέρδη 1,62%, η Εθνική 4,36%, η Eurobank 2,08% και η Πειραιώς, η κεφαλαιοποίηση της οποίας έφτασε κάτω από τα 500 εκατ. ευρώ χθες, ενισχύεται κατά 1,15%.

Προς το παρόν, οι επαγγελματίες της αγοράς κάνουν λόγο για ένα ράλι ανακούφισης με τεχνικά χαρακτηριστικά, αφού τα ιστορικά χαμηλά για τραπεζικές μετοχές ή τα χαμηλά διετίας για τον γενικό δείκτη από τη στιγμή που συνοδεύονται με τα καλά νέα από το ΔΝΤ για την επίτευξη του στόχου των πρωτογενών πλεονασμάτων, αποτελούν αγοραστική ευκαιρία. Ταυτοχρόνως, οι κινήσεις δύο τραπεζών, της Eurobank και της Alpha να πουλήσουν άμεσα άλλα 4,5 δις. ευρώ από κόκκινα δάνεια στα funds, δείχνει ότι τα πιστωτικά ιδρύματα δεν κάθονται με τα χέρια σταυρωμένα περιμένοντας αν ο SSM και η ΕΚΤ εγκρίνουν το σχέδιο εγγυήσεων που επεξεργάζεται η κυβέρνηση. Κατά τα άλλα, η αντίδραση φαίνεται να διοχετεύεται και στις υπόλοιπες μετοχές του FTSE 25, του δείκτη «βιτρίνα» της αγοράς μας που παρακολουθούν οι ξένοι, αν και οι συναλλαγές έπειτα από 4 ώρες συναλλαγών παραμένουν υποτονικές μόλις στα 23 εκατ. ευρώ… 

Διαβάστε επίσης: Ο Στουρνάρας μίλησε!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter