Καμία εμπλοκή στο κεντρικό Αιγαίο λένε πηγές του ΓΕΕΘΑ

Καμία εμπλοκή στο κεντρικό Αιγαίο λένε πηγές του ΓΕΕΘΑ

Συνέχεια στο σκηνικό έντασης στο Αιγαίο, επιχειρούν να δώσουν από το πρωί δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Ross κλάσης Arleigh Burke, «μπήκε ανάμεσα» στην Ελληνική φρεγάτα Θεμιστοκλής κλάσης “S” και την Τουρκική φρεγάτα Barbaros, κλάσης ΜΕΚΟ 200Τ στο κεντρικό Αιγαίο.

Σύμφωνα μάλιστα με τα εν λόγω δημοσιεύματα «Οι ΗΠΑ παρεμβαίνουν πλέον ενεργά για να αποτρέψουν “θερμή” ελληνοτουρκική σύγκρουση» με το αμερικανικό αντιτορπιλικό να πλησιάζει την τουρκική φρεγάτα, «η οποία εισέβαλε στο δυτικό Αιγαίο και πλέει στις ακτές της Εύβοιας!».

Η αλήθεια βέβαια είναι λίγο διαφορετική και συγκεκριμένα σύμφωνα με πηγές του ΓΕΕΘΑ, με τις οποίες συνομίλησε το Documentonews.gr, κάθε φορά που είναι σε εξέλιξη κάποια Ελληνική άσκηση στο Αιγαίο (όπως είναι από το πρωί η άσκηση «Αστραπή») η συγκεκριμένη Τουρκική φρεγάτα «παρακολουθεί από απόσταση, όπως έκανε και σήμερα φτάνοντας μέχρι και το Κάβο Ντόρο, όπως κάνει και η Ελλάδα όταν υπάρχει αντίστοιχη Τουρκική άσκηση σε άλλες περιοχές».

Όσο για την εμπλοκή του Αμερικανικού αντιτορπιλικού οι ίδιες πηγές μιλούν για τυχαία διέλευση από ένα σημείο όπως αυτό στο κεντρικό Αιγαίο όπου υπάρχει πάντα μεγάλη διέλευση πλοίων. Αυτή τη στιγμή πάντως το τουρκικό πλοίο βρίσκεται νοτίως της Μήλου.    

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter