Καμίνης: Η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση – Υποψίες για θύλακες στην αστυνομία

Καμίνης: Η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση – Υποψίες για θύλακες στην αστυνομία

Τη βεβαιότητα ότι η Χρυσή Αυγή αποτελεί εγκληματική οργάνωση με ναζιστική ιδεολογία εξέφρασε ο Δήμαρχος Αθηναίων καταθέτοντας σήμερα στη δίκη της Χ.Α.

Αιτιολογώντας την άποψη του ο κος Καμίνης ανέφερε:

” Έχει αρχηγό τον Μιχαλολιάκο. Υπαρχηγοί είναι ο Κασιδιάρης, ο Λαγός, ο Παππάς. Έχει και μέλη . Όλα αυτά έδειχναν δομή, ιεραρχία, συντονισμό. Έχω δει να τελούν οργανωμένα εγκληματικές πράξεις”.

Υποστήριξε ακόμα ο Γ. Καμίνης ότι “υπάρχει η υποψία ότι η Χ.Α. διατηρεί οργανωμένους θύλακες μέσα στην αστυνομία».

Αναφερόμενος σε όσα συνέβησαν την Μεγάλη Εβδομάδα του 2013, στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών του Δήμου Αθηναίων, ο μάρτυρας είπε :

«Πληροφορούμαι από τα ΜΜΕ ότι την Πέμπτη το πρωί η Χρυσή Αυγή θα διεξαγάγει συσσίτιο μόνο για Έλληνες στην κεντρική πλατεία της πόλης, στο Σύνταγμα. Μαθαίνω ότι δεν έχει ζητήσει άδεια από τον δήμο. Επικοινώνησα με τον τότε υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Ν. Δένδια. Έβγαλα ανακοίνωση ότι απαγορεύεται να γίνει διανομή τροφίμων».

Ερώτηση προέδρου: Επειδή δεν υπήρχε άδεια;

Μάρτυρας: Κατ’ αρχάς ναι. Αποτελεί επαρκή λόγο. Την επόμενη ημέρα ο κ. Δένδιας είχε παρατάξει αστυνομικές δυνάμεις. Είδα στην τηλεόραση απεχθείς πράξεις. Βουλευτές της Χ.Α. να απειλούν αστυνομικούς».

Πρόεδρος: Αν σας ζητούσαν άδεια θα υπήρχε πρόβλημα;

Μάρτυρας: Όταν ζητάς δημόσιο χώρο για διανομή συσσιτίου, πρέπει να σέβεσαι το Σύνταγμα. Από τη στιγμή που αποφασίζεις να διεξαγάγεις συσσίτιο με βάση την εθνικότητα, δηλαδή να αποκλείσεις πολίτες όσο πεινασμένοι και να είναι επειδή έχουν άλλη καταγωγή, αυτό αντιβαίνει στην αξία του ανθρώπου. Μπορείς να διανείμεις τα τρόφιμα στα γραφεία της οργάνωσής σου, που δεν είναι δημόσιος χώρος .Και αυτό έγινε, στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον σταθμό Λαρίσης, που είναι απέναντι από τον Κόμβο Αλληλοβοήθειας, όπου δέχτηκα την επίθεση”.

ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ

“Μετά το περιστατικό – τόνισε ο Δήμαρχος Αθηναίων- ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Μιχαλολιάκος, είπε σε μένα: «Καλύτερα να μην κυκλοφορείς στην Αθήνα». Το άκουσα σε δηλώσεις του.

Πρόεδρος: Πότε έγινε αυτό;

Μάρτυρας: Μετά την απαγόρευση του συσσιτίου και μετά το περιστατικό με τον Γερμενή. Την ίδια μέρα ,στις 2 Μαΐου, έχω πάει στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας, όπου μοιράζω δώρα σε παιδιά. Είχε ανακοινωθεί. Ο κόμβος είναι σε απόσταση 500 μέτρων από τα γραφεία της Χ.Α. στην οδό Δεληγιάννη. Καθώς έδινα μια λαμπάδα και ένα αβγό σε ένα κοριτσάκι, ξαφνικά αισθάνομαι κάτι. Εκείνη τη στιγμή κοίταζα το κοριτσάκι. Μου έχει επιτεθεί ο βουλευτής Γερμενής. Τον αρπάζουν οι άνδρες της ασφάλειας.Ακούω έναν θόρυβο. Βλέπω το κοριτσάκι να έχει χτυπηθεί. Όπως τον τράβηξαν οι άνδρες της ασφαλείας μου, ο Γερμενής πισωπάτησε και χτύπησε το κοριτσάκι. Όπως έμαθα εκ των υστέρων ο Γερμενής είχε εισέλθει στον Κόμβο επικαλούμενος τη βουλευτική του ιδιότητα. Τέσσερις άντρες της ασφάλειάς μου τον απομάκρυναν. Υπάρχει και η περίφημη σκηνή που έχει βιντεοσκοπηθεί και προβληθεί. Πήγε να βγάλει όπλο και του είπαν να μη βγάλει το όπλο του. Εκ των υστέρων πληροφορήθηκα ότι από πίσω είχε έρθει ομάδα χρυσαυγιτών που ήταν έτοιμοι να μπουν στον Kόμβο και απωθήθηκαν από δύναμη των ΜΑΤ. Υπάρχει οργανωμένη δομή που είναι σε θέση να οργανώνει και να εκτελεί επιθέσεις απέναντι σε συγκεκριμένα πρόσωπα. Υπήρχε οργανωμένο σχέδιο να εισέλθουν στον Κόμβο”.

Ο δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε ακόμα στον ναζιστικό χαιρετισμό του Μιχαλολιάκου στο δημοτικό συμβούλιο και τόνισε ότι μετανιώνει που δεν ασχολήθηκε περισσότερο με τις επιθέσεις εναντίον μεταναστών και δεν πίεσε την αστυνομία να κινητοποιηθεί.

«Υπάρχει υποψία -είπε ακόμα -ότι μέσα στην αστυνομία υπάρχουν οργανωμένοι θύλακες της Χρυσής Αυγής» .

Η δίκη θα συνεχιστεί την 1η Ιουνίου στη δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter