Καμμένος για συμφωνία Πρεσπών: Εκλογές, δημοψήφισμα ή ψήφιση από 180 βουλευτές (Video)

Καμμένος για συμφωνία Πρεσπών:  Εκλογές, δημοψήφισμα ή ψήφιση από 180 βουλευτές (Video)

Έκτακτη συνέντευξη Τύπου παραχώρησε το πρωί της Τρίτης ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος στο ΥΠΕΘΑ.

Σχετικά με την χθεσινή του απουσία από το υπουργικό συμβούλιο ο κ. Καμμένος ξεκαθάρισε πως η απουσία του σημειώθηκε λόγω  υποχρεώσεων στο Υπουργείο.

Αναφερόμενος στη συμφωνία των Πρεσπών και το Σκοπιανό, ανέφερε πως «δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να προχωρήσει η συμφωνία, χωρίς την άποψη του ελληνικού λαού. Δεν μπορεί να υπάρξει καμία διαδικασία στο ΝΑΤΟ, αν δεν τελειώσει το δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ, και αν δεν περάσει η συμφωνία από την Ελληνική Βουλή» και συνέχισε:

«Δεν πρόκειται να έρθει σε κύρωση η συμφωνία χωρίς την άποψη του ελληνικού λαού. Ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει. Αυτό γίνεται ή με την ψήφιση από 180 βουλευτές, ή με δημοψήφισμα ή με εκλογές. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να προχωρήσει η συμφωνία χωρίς την άποψη του Ελληνικού λαού».

«Εκτός και αν έρθει με 180 βουλευτές και η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ αλλάξουν την στάση την οποία έχουν. Εκεί δεν θα μπορέσουμε να κάνουμε κάτι», συμπλήρωσε ο υπουργός.

Συνεχίζοντας ο κ. Καμμένος υπογράμμισε:

«Για εμάς το σχέδιο συμφωνίας των Πρεσπών δεν έχει καμία βαρύτητα και δέσμευση για τη χώρα, μέχρι την κύρωσή του από τη Βουλή.Όλες οι άλλες προϋποθέσεις που έχουν μπει για να ισχύσει, είναι προϋποθέσεις που θα πρέπει να εκπληρώσουν τα Σκόπια. Μέχρι τότε είμαστε με τη συνθήκη του Βουκουρεστίου».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter