Καμμένος: Λογικές Εξπρές Μεσονυχτίου από την Τουρκία

Καμμένος: Λογικές Εξπρές Μεσονυχτίου από την Τουρκία

Με το «Εξπρές του Μεσονυχτίου» παρομοίασε τις πρακτικές που ακολουθεί η Τουρκία ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, πριν ξεκινήσει η προγραμματισμένη συνεδρίαση της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ. «Η Τουρκία λειτουργεί με λογικές Express Μεσονυχτίου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ αποκάλεσε περίεργα τα σενάρια των δημοσιευμάτων που κάνουν λόγο περί κρίσης της σχέσης του με τον πρωθυπουργό. «Δεν ισχύουν» είπε, προσθέτοντας πως συνομιλεί συνεχώς με τον Αλέξη Τσίπρα.

Αναφορικά με την υπόθεση των δύο στρατιωτικών που κρατούνται σε τουρκικό έδαφος, εκτίμησε πως οι Τούρκοι δεν έχουν πολλά ποινικά περιθώρια για να «τραβήξουν» χρονικά την υπόθεση. Ωστόσο, κατά τον υπουργό, η επιστροφή των δύο στρατιωτικών μπορεί να γίνει πολύ σύντομα ή να αργήσει πάρα πολύ.

Υποστήριξε, επίσης, ότι και ο Νίκος Κοτζιάς χαρακτήρισε ομηρεία σε συνέντευξή του την κράτηση των δύο ελλήνων στρατιωτικών. Παραλλήλισε την συγκεκριμένη υπόθεση με την κράτηση του πάστορα, Άντριου Μπράνσον, ο οποίος βρίσκεται φυλακισμένος στην Τουρκία ως εμπλεκόμενος στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016, με τον Ερντογάν να παζαρεύει με τις ΗΠΑ την ανταλλαγή του με τον μισητό του εχθρό, Γκιουλέν. «Η Ελλάδα δεν κάνει ανταλλαγή» είπε, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως η Τουρκία μέχρι στιγμής δεν έχει προβάλει αντίστοιχο αίτημα.

Σχετικά με το Μακεδονικό, επανέλαβε πως δεν συναινεί και δεν θα ψηφίσει οποιαδήποτε ονομασία που εμπεριέχει τον όρο Μακεδονία, ενώ φάνηκε απαισιόδοξος για τις συνταγματικές μεταβολές που πρέπει να προβούν οι Σκοπιανοί προκειμένου να μπει στις «ράγες» η συμφωνία. «Δεν πιστεύω ότι οι Σκοπιανοί θα αλλάξουν το Σύνταγμά τους» εκτίμησε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter