Καμμένος: Οι απειλές της Τουρκίας απευθύνονται και στη Ε.Ε.και στο ΝΑΤΟ- Δεν θα πάρουμε νέα μέτρα

Καμμένος: Οι απειλές της Τουρκίας απευθύνονται και στη Ε.Ε.και στο ΝΑΤΟ- Δεν θα πάρουμε νέα μέτρα

«Οι απειλές του Ταγίπ Ερντογάν να απευθυνθούν προς εκείνους με τους οποίους έχει συμφωνήσει εκτός από την Ελλάδα, δηλαδή την ΕΕ και το ΝΑΤΟ», είπε ο Πάνος Καμμένος, αναφερόμενος στην αντίδραση του Τούρκου προέδρου μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου για τη μη έκδοση των 8 Τούρκων αξιωματικών.

«Τέτοιου είδους απειλές έχουμε δει και στο παρελθόν» επισήμανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος σχολιάζοντας τις δηλώσεις αξιωματούχων της τουρκικής κυβέρνησης ότι θα ακυρώσει την ελληνοτουρκική συμφωνία για την επανεισδοχή προσφύγων ως αντίποινα για την μη έκδοση των 8 Τούρκων στρατιωτικών.

«Δεν μπορείς να ζητάς από μια δημοκρατική κυβέρνηση να παρέμβει στη Δικαιοσύνη», είπε ακόμα, σχετικά με τη δήλωση Ερντογάν ότι ο Αλέξης Τσίπρας τού υποσχέθηκε να επιστρέψει στην Τουρκία τους «8».

«Η ελληνική Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη», είπε χαρακτηριστικά ο Πάνος Καμμένος και πρόσθεσε:«Η απόφαση του Αρείου Πάγου ήταν ομόφωνη και στηρίχτηκε στις ευρωπαϊκές συνθήκες για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Δεν μπορεί η Τουρκία που έχει αιτηθεί να γίνει μέλος της ΕΕ να μιλά για επαναφορά της θανατικής ποινής».

«Η Τουρκία πρέπει να καταλάβει ότι στις δημοκρατικές χώρες, που θέλει να συμμετέχει, η Δικαιοσύνη δεν παίρνει γραμμή από την εκάστοτε κυβέρνηση», σημείωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Αναφερόμενος στις απαιτήσεις των δανειστών για τη λήψη νέων μέτρων, ο Πάνος Καμμένος ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός για τη στάση της Γερμανίας: «Αν αυτή είναι η τακτική των Γερμανών και αν θέλουν να φέρονται με τον τρόπο που γινόταν σε ελληνικές ταινίες του 50, με τον νταβατζή να ζητάει κάθε μέρα και παραπάνω, ας το κάνουν».

«Εμείς δεν πρόκειται να εξαθλιώσουμε ανθρώπους που παίρνουν 150 ευρώ τον μήνα» είπε ο υπουργός.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter