Καμμένος προς Πάιατ: Οι ΗΠΑ στα δύσκολα χρόνια της κρίσης ήταν σύμμαχος και όχι δανειστής

Καμμένος προς Πάιατ: Οι ΗΠΑ στα δύσκολα χρόνια της κρίσης ήταν σύμμαχος και όχι δανειστής

Mιλώντας κατά την τελετή των εγκαινίων του εκθεσιακού περιπτέρου των Ενόπλων Δυνάμεων στην 83η ΔΕΘ, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος χαρακτήρισε ως «αξιοσημείωτο το γεγονός ότι, στη φετινή διοργάνωση της Έκθεσης συμμετέχει πλήθος ελληνικών και ξένων εταιρειών διεθνούς εμβέλειας, προσδίδοντας παγκόσμια δυναμική στην διοργάνωση και ενισχύοντας παράλληλα τους διακρατικούς δεσμούς των χωρών που εκπροσωπούν με τη χώρα μας».

Απευθυνόμενος στον αμερικανό πρέσβη κ. Πάιατ, ο Π. Καμμένος σημείωσε: 

«Θυμάμαι την τελευταία επίσκεψή σας στη Σούδα και τη συζήτησή μας στην Ουάσιγκτον με τον Πρωθυπουργό. Μαζί χτίσαμε, ανανεώσαμε και ενισχύσαμε αυτή τη συμμαχία.

Για εμάς οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής είναι παρούσες τώρα, αλλά ήταν παρούσες και σε δύσκολες στιγμές. Ποτέ δεν θα ξεχάσουμε ότι στα δύσκολα χρόνια της κρίσης, οι ΗΠΑ ήταν σύμμαχος και όχι δανειστής.

Είναι πολύ σημαντική η παρουσία σας εδώ, γιατί στέλνετε ένα πολύ σημαντικό μήνυμα για την ελληνική οικονομία και το μέλλον της Ελλάδας.

Ήμασταν πάντα μαζί. Ήμασταν μαζί σε εύκολες, αλλά και σε δύσκολες στιγμές. Στους δύο παγκόσμιους πολέμους. Και μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο σας οφείλουμε την ένταξή μας στο Σχέδιο Μάρσαλ. Αυτή η χώρα χτίστηκε μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο χάρη στη βοήθεια των ΗΠΑ.

Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως την ελληνική ομογένεια. Έχουμε εδώ ως αντιπροσώπους τρεις γερουσιαστές που προέρχονται από την ελληνική ομογένεια και έχουν βοηθήσει πολύ για αυτή τη φιλία και συμμαχία.

Μαζί θα προχωρήσουμε στο μέλλον. Η στρατιωτική συμφωνία επεκτείνεται και αυτό θα βοηθήσει την Ελλάδα να είναι ένας στρατηγικός εταίρος σε ολόκληρη την περιοχή της Μεσογείου.

Από τώρα πάμε στο επόμενο βήμα. Μετά την οριοθέτηση της οικονομικής ζώνης προχωρούμε στην συμφωνία για την ενέργεια. Αυτό θα είναι το πρώτο βήμα για το μέλλον.

Σας καλωσορίζουμε εδώ και να είστε βέβαιος ότι η Ελλάδα και οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις θα είναι πάντα πραγματικός σύμμαχος.

Εξοχότατε,

πολλοί πρέσβεις πέρασαν από την Αθήνα. Θέλω να σας πω ότι είστε ο καλύτερος Πρέσβης των τελευταίων 50 ετών και να σας ευχαριστήσω θερμά γιατί πιστεύετε σε αυτή τη φιλία και συμμαχία.

Μπορούμε να εγκαινιάσουμε μαζί το περίπτερο των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.»

Φωτογραφίες: Δέσποινα Βαξεβάνη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter