«Καμπανάκι» από το ΕΚΕΑ: Τελειώνουν τα αποθέματα αίματος – Καμπάνια ευαισθητοποίησης (Video)

«Καμπανάκι» από το ΕΚΕΑ: Τελειώνουν τα αποθέματα αίματος – Καμπάνια ευαισθητοποίησης (Video)

«Απελπιστικά χαμηλά» είναι ξανά, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, τα εθνικά αποθέματα αίματος. Μετά από μια μεγάλη «ανάσα» που δόθηκε μετά την περσινή διαφημιστική καμπάνια η χώρα μας αντιμετωπίζει ξανά έλλειψη αποθεμάτων αίματος.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το ΕΚΕΑ είναι ότι, λόγω της μικρής διάρκειας ζωής του αίματος, τα περιστασιακά φαινόμενα μαζικής αιμοδοσίας που μπορεί να προκαλέσει μια διαφήμιση, έχουν περιορισμένο αντίκτυπο, καθώς το αίμα αυτό σύντομα θα λήξει και τα αποθέματα θα τελειώσουν. «Αντίθετα, αυτό που απαιτείται είναι μία σταθερή ροή αίματος και μία συνολικότερη στροφή του κόσμου προς τον εθελοντισμό», αναφέρει το ΕΚΕΑ.

Ως εκ τούτου το Κέντρο αποφάσισε για φέτος να δημιουργήσει μία ανατρεπτική διαφημιστική καμπάνια που να αποσκοπεί στην «αλλαγή κουλτούρας του Έλληνα αιμοδότη».

«Μπορεί κάποιες φορές να νιώθεις άχρηστος, αλλά έχεις κάτι μέσα σου που είναι χρήσιμο. Δώσε αίμα και σώσε, όχι μία, αλλά τρεις ζωές», είναι το μήνυμα της φετινής καμπάνιας, που εκτιμάται ότι μιλάει απευθείας στην καρδιά των νέων, δηλαδή στο πιο δραστήριο κομμάτι της κοινωνίας που ακόμα διαμορφώνει τις ιδέες και τις συνήθειές του. «Στη λογική αυτή, και κάτω από τον διακριτικό τίτλο bloodyuseless, το ΕΚΕΑ δημιούργησε ένα ακόμα “χορταστικό” σποτ, με στόχο την προώθηση και ενίσχυση της συστηματικής αιμοδοσίας».

Παράλληλα με το σποτάκι που θα προβληθεί τόσο στην τηλεόραση, όσο και στο YouTube, το ΕΚΕΑ έχει ετοιμάσει αυτοκόλλητα, αφίσες και τη σελίδα bloodyuseless στο Facebook, που θα βοηθήσουν στη διάδοση του μηνύματος της καμπάνιας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter