Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

«Καμπάνες» σε τράπεζες από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Πρόστιμα 38.000 ευρώ επέβαλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Συγκεκριμένα αποφάσισε:

- την επιβολή προστίμων συνολικού ύψους 23.000 ευρώ στην τράπεζα Eurobank Ergasias A.E, λόγω μη ορθής πληροφόρησης πελατών της, κατά την παροχή σε αυτούς επενδυτικών υπηρεσιών.

-την επιβολή προστίμου συνολικού ύψους 10.000 ευρώ στην τράπεζα Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, λόγω μη σύναψης σύμβασης, μη ορθής ενημέρωσης και κατάταξης και μη αξιολόγησης συμβατότητας πελάτη της κατά την παροχή σε αυτόν επενδυτικών υπηρεσιών.

-την επιβολή προστίμου συνολικού ύψους 5.000 ευρώ στην εταιρεία Ζαχαρίας Πορταλάκης Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ, λόγω μη τήρησης των κανόνων περί σύναψης συμφωνιών για συναλλαγές με χρηματοπιστωτικά μέσα σε πελάτη της και μη ορθής ενημέρωσής του, κατά την παροχή σε αυτόν επενδυτικών υπηρεσιών.

Επίσης το διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατά τη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε:

-την έγκριση του περιεχομένου του Πληροφοριακού Δελτίου σχετικά με την υποχρεωτική δημόσια πρόταση της εταιρείας Apollo Investment Holco S.A.R.L. προς τους μετόχους της εταιρίας Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης Ανώνυμος Ξενοδοχειακή Εταιρεία.

-την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της εταιρείας Val Advisors Α.Ε.Π.Ε.Υ., λαμβάνοντας υπόψη σχετική απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μετοχών της εταιρείας

-την άρση της προσωρινής αναστολής της άδειας λειτουργίας της εταιρείας Magna Trust Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ ως προς τις επενδυτικές υπηρεσίες της λήψης και διαβίβασης εντολών, εκτέλεσης εντολών και διαχείρισης χαρτοφυλακίων στα εξωχρηματιστηριακά παράγωγα μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας συναλλαγών, σύμφωνα με το άρθρο 20 του ν. 3606/2007.

Σχόλια

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.