Καμπάνια και εκδήλωση του Πειραματικού Σχολείου για τον εθελοντισμό και τη μεταμόσχευση μυελού των οστών

Καμπάνια και εκδήλωση του Πειραματικού Σχολείου για τον εθελοντισμό και τη μεταμόσχευση μυελού των οστών

“Γίνε σύμμαχος για τη ζωή ενός παιδιού” είναι το θέμα της εκδήλωσης που διοργανώνει αύριο Τετάρτη, 3 Μαΐου 2017, ώρα 18:00 το Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ πραγματοποιούν και εκστρατεία ενημέρωσης με εξορμήσεις στις πλατείες της πρωτεύουσας, αλλά και με αφίσες που φιλοτέχνησαν μαθητές και τοποθετήθηκαν στο μετρό.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι οι μαθητές του Πειραματικού να ενημερώσουν κι άλλους μαθητές, καθώς και την τοπική κοινωνία για την μεταμόσχευση μυελού των οστών και τη σημασία της εθελοντικής προσφοράς. Στον χώρο της εκδήλωσης θα είναι δυνατή η εγγραφή εθελοντών δοτών ηλικίας 18-45 ετών. Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι η Ε.Λ.Μ.Ε. Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων και το Σχολείο των Νοσοκομείων Παίδων Α.& Π. Κυριακού.

Η πρωτοβουλία είναι στο πλαίσιο της ευρύτερης δράσης «ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ- ΣΧΟΛΕΙΟ- ΚΟΙΝΩΝΙΑ» της ΕΛΜΕ Προτύπων και Πειραματικών με τη στήριξη του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» και της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών και διοργανώνει μια σειρά εκδηλώσεων για το σχολικό έτος 2016-2017. Σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής είναι κάθε πρότυπο και πειραματικό σχολείο να οργανώσει μια ανοικτή εκδήλωση στην οποία οι μαθητές και οι επιστήμονες που συνεργάστηκαν θα ενημερώσουν την τοπική κοινωνία και μαθητές από όμορα σχολεία για την απλή διαδικασία με την οποία μπορεί κάθε νέος άνθρωπος, από 18 ως 45 ετών, να γίνει εθελοντής δότης αιμοποιητικών κυττάρων, με τελικό στόχο την προσέλκυση νέων εθελοντών αιμοδοτών και την μετάγγιση στη νέα γενιά της ιδέας του Εθελοντισμού.

Οι μαθητές θα χρησιμοποιήσουν διάφορους τρόπους και μέσα για να μεταδώσουν το μήνυμα του εθελοντισμού ακόμα και μέσα από την τέχνη (μουσική, δραματοποίηση ποιήματος, κλπ).

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του Σύμφωνου Συνεργασίας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με το Σύλλογο Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» και το Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» για τη θέσπιση Ημέρας Αφιερωμένης στον Εθελοντισμό για την Αιμοδοσία και το Μυελό των Οστών.

Η εκδήλωση “Γίνε σύμμαχος για τη ζωή ενός παιδιού” τελεί υπό την Αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλοπούλου και της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Προκειμένου οι δράσεις αυτές των Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων να έχουν τη μεγαλύτερη δυνατή ανταπόκριση, αλλά και να αποτελέσουν παράδειγμα για τα υπόλοιπα Δημόσια Σχολεία, το πολύμορφο υλικό που θα παραχθεί από τους μαθητές στο πλαίσιο των παραπάνω δράσεων, αφού αξιολογηθεί και επιλεγεί το καταλληλότερο, θα χρησιμοποιηθεί από τον Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» στο πλαίσιο της ενημέρωσης για τον Εθελοντισμό. “Με αυτό τον τρόπο αναδεικνύεται η μεγάλη σημασία του ρόλου του σχολείου στη σωστή ενημέρωση της νέας γενιάς σε κοινωνικά θέματα και στην προετοιμασία υπεύθυνων πολιτών οι οποίοι με ευαισθησία και ευσυνειδησία θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες των συνανθρώπων τους” αναφέρει η εκπαιδευτικός κα Λαμπρινή Παπατσίμπα, μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής της ΕΛΜΕ Προτύπων και Πειραματικών.

“Επιδιώκεται επίσης η διατύπωση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των εκπαιδευτικών των σχολείων και των εκπροσώπων των εμπλεκόμενων φορέων (τοπική αυτοδιοίκηση, εκκλησία, σύλλογοι γονέων κ.α) ώστε η παραπάνω δράση να έχει τη μεγαλύτερη ανταπόκριση στην κοινωνία” όπως αναφέρουν οι εκπαιδευτικοί που πρωτοστατούν στην διοργάνωση της εκδήλωσης, στηρίζοντας τα παιδιά.

*Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Αθηνών, Σκουφά 43, Κολωνάκι, Αθήνα, την Τετάρτη 3 Μαΐου 2017, ώρα 18:00

https://www.documentonews.gr/filegrid/2017/05/02/590854a8cd3a184976770da0.pdf

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter