Καμπούλ: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου (Photos και Video)

Καμπούλ: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου (Photos και Video)

Τουλάχιστον 49 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 300 τραυματίσθηκαν από την έκρηξη παγιδευμένου φορτηγού στην συνοικία των πρεσβειών στην Καμπούλ. Το BBC ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών σε 90. Οι Αφγανοί Ταλιμπάν δηλώνουν πως δεν έχουν καμία ανάμιξη.

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 08.25 τοπική ώρα και σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών του Αφγανιστάν Νατζίμπ Ντανίς, προκλήθηκε από παγιδευμένο φορτηγό, αλλά ο στόχος της βομβιστικής επίθεσης δεν είναι σαφής. Η περιοχή φιλοξενεί μεγάλο αριθμό ξένων πρεσβειών.

Οι Αφγανοί Ταλιμπάν αρνήθηκαν ότι είναι υπεύθυνοι για την επίθεση με παγιδευμένο φορτηγό που σημειώθηκε στην Καμπούλ και είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 80 άνθρωποι και να τραυματιστούν περισσότεροι από 350.

Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπιχουλάχ Μουτζάχιντ ανέφερε σε μια δήλωση πως οι μαχητές του κινήματος δεν είχαν καμία ανάμιξη και είπε πως το κίνημα καταδικάζει παρόμοιες τυφλές επιθέσεις που προκαλούν απώλειες αμάχων.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις πρόκειται για επίθεση του Ισλαμικού Κράτους που συνήθως αναμένει μία ή δύο ημέρες για να αναλάβει την ευθύνη.

Υπάλληλοι της γερμανικής πρεσβείας στην Καμπούλ τραυματίστηκαν από την ισχυρή έκρηξη και ένας αφγανός φρουρός ασφαλείας σκοτώθηκε, σύμφωνα με ανάρτηση του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ στο Twitter.

«Η επίθεση σημειώθηκε πολύ κοντά στη γερμανική πρεσβεία. Έπληξε πολίτες και εκείνους που βρίσκονται στο Αφγανιστάν για να εργαστούν για ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα μαζί με τους ανθρώπους εκεί. Είναι ιδιαίτερα καταδικαστέο που αυτοί οι άνθρωποι ήταν ο στόχος», ανέφερε ο Γκάμπριελ.

Όπως αναφέρει το BBC από την έκρηξη σκοτώθηκε ο οδηγός μιας αποστολής του ενώ τραυματίστηκαν και τα τέσσερα άτομα της ομάδας.

Οι πρεσβείες της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ινδίας υπέστησαν υλικές ζημίες από την έκρηξη, η οποία έγινε αισθητή σε ολόκληρη την πρωτεύουσα και προκάλεσε ζημίες στα κτίρια σε μεγάλη ακτίνα.

“Η έκρηξη έγινε γύρω στις 08:25 το πρωί στην 17η οδό Ουαζίρ Ακμπάρ Χαν. Από την έκρηξη σκοτώθηκαν δεκάδες άνθρωποι και τραυματίστηκαν πολλοί, ενώ καταστράφηκαν δεκάδες οχήματα, ενώ έπαθαν καταστροφές κτίρια που βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση,” δήλωσε ο αυτόπτης μάρτυρας Αχμέντ Φαχίμ, στο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Τουλάχιστον 90 τραυματίες έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία σύμφωνα με τα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια και το Reuters.

Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν αποκλείσει την περιοχή, ενώ δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης για την βομβιστική επίθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα παράθυρα και οι πόρτες των σπιτιών που βρίσκονται σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων από το σημείο που έγινε η έκρηξη σήμερα το πρωί στην Καμπούλ, καταστράφηκαν από ωστικό κύμα.

Η έκρηξη προκλήθηκε από παγιδευμένο αυτοκίνητο, ενώ υπάρχουν αρκετοί νεκροί και τραυματίες, σύμφωνα με την αστυνομία.

Αδιευκρίνιστος είναι ακόμα ο στόχος της επίθεσης.

(Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter