Κανένα αίτημα της Τουρκίας για ομιλία-συγκέντρωση στη Θράκη

Κανένα αίτημα της Τουρκίας για ομιλία-συγκέντρωση στη Θράκη

Κανένα αίτημα από την πλευρά της Τουρκίας δεν έχει κατατεθεί μέχρι αυτήν τη στιγμή προκειμένου κάποιος Τούρκος πολιτικός να μιλήσει στη Θράκη ενόψει του δημοψηφίσματος στις 16 Απριλίου για τη συνταγματική αναθεώρηση στη γειτονική χώρα.

Όπως δηλώνει στο Documentonews.gr Έλληνας αξιωματούχος οι μουσουλμάνοι το θρήσκευμα πολίτες της Θράκης είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία Έλληνες πολίτες, συνεπώς δεν έχουν δικαίωμα ψήφου στο επικείμενο δημοψήφισμα.

«Γι αυτό» και συνεχίζει «οι τουρκικές αρχές δεν υπέβαλλαν ποτέ ανάλογο αίτημα στη χώρα μας». Το θέμα ήρθε στην επικαιρότητα μετά την προσπάθεια κύκλων της αντιπολίτευσης να «εκμεταλλευτούν» πολιτικά μια δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Κατρούγκαλου, για τη διένεξη Ολλανδίας – Τουρκίας. Ο κ. Κατρούγκαλος είχε δηλώσει επί λέξη: «Δεν μπορώ να κρίνω τις εσωτερικές πολιτικές αποφάσεις άλλων χωρών, αλλά ο κανόνας στην Ευρώπη είναι να γίνονται τέτοιες συγκεντρώσεις. Το μόνο πρόβλημα που τίθεται είναι εκείνο της δημόσιας ασφάλειας».

Η αντιπολίτευση καταλόγισε «άγνοια» και «επιπολαιότητα» στον υπουργό ωστόσο αποδείχθηκε άνθρακας ο θησαυρός αφού όπως αποδεικνύεται ουδέποτε κάποιος Τούρκος πολιτικός ζήτησε άδεια να μιλήσει στη Θράκη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter