Κανένα σχόλιο από Μαξίμου και ΥΠΕΞ για την απόφαση της Ιεράς Συνόδου

Κανένα σχόλιο από Μαξίμου και ΥΠΕΞ για την απόφαση της Ιεράς Συνόδου

Χαμηλά κρατά την κριτική του το Μέγαρο Μαξίμου έναντι της χθεσινής απόφασης της Διαρκής Ιεράς Συνόδου (ΔΙΣ), σύμφωνα με την οποία η Εκκλησία «δεν μπορεί να αποδεχθεί την απονομή του όρου ”Μακεδονία” ή παραγώγου του, ως συστατικού ονόματος άλλου κράτους».

Παρά τα δημοσιεύματα τα οποία κάποια εξ αυτών αναφέρονται σε «Κυβερνητικές πηγές», κάποια αλλά σε «πηγές του ΥΠΕΞ» και εμφανίζονται οι εν λόγω πηγές να ρωτούν: «άραγε η ηγεσία της Εκκλησίας αποφάσισε να συμπορευθεί με το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής;» τόσο από το Μαξίμου όσο και από το ΥΠΕΞ τονίζεται ότι ουδέποτε έγινε τέτοια δήλωση ή πολύ περισσότερο υπήρξε παρόμοια ανακοίνωση. Παράλληλα, επαναλαμβάνουν για μια ακόμη φορά ότι «ανοίγεται ένα παράθυρο ευκαιρίας» για την επίλυση ενός θέματος που χρονίζει σε μία εξαιρετικά ευαίσθητη γεωπολιτικά και οικονομικά περιοχή ειδικά τώρα που η χώρα ετοιμάζεται να εξέλθει από τα μνημόνια και να στηριχθεί στις δικές της δυνάμεις.

Άλλωστε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με τη δήλωσή του στους δημοσιογράφους με την οποία τάχθηκε κατά της συμμετοχής ή στήριξης της Εκκλησίας σε τυχόν συλλαλητήρια λειτουργεί περισσότερο υποστηρικτικά της όποιας προσπάθειας για την επίλυση ενός προβλήματος που ταλαιπωρεί τις δύο χώρες εδώ και δεκαετίες.

Από εκεί και μετά ο Έλληνας ΥΠΕΞ Ν. Κοτζιάς, ο οποίος συναντάται σήμερα με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ Νικολά Ντιμιτρόφ, έχει συστήσει προς όλους υπομονή μιλώντας για «σύνθετο όνομα, ενιαίο για όλες τις χρήσεις», «με τρόπο διακριτά διαφορετικό από την ελληνική Μακεδονία» και μένει να φανεί αν ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς στη συνάντηση στη Ν.Υ. την επόμενη Τετάρτη ανοίξει τα χαρτιά του στο θέμα της ονοματοδοσίας. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter