«Καπέλωσε» τον Μητσοτάκη ο Σαμαράς

«Καπέλωσε» τον Μητσοτάκη ο Σαμαράς

Με καθυστέρηση αρκετών ωρών η ΝΔ υποχρεώθηκε να υιοθετήσει πλήρως τις διαρροές συνεργατών του Αντώνη Σαμαρά και αν τις παρουσιάσει ως επίσημη θέση του κόμματος μέσα από σχετικό Δελτίο Τύπου.

Η Νέα Δημοκρατία επισήμως επαναλαμβάνει τους ισχυρισμούς του Αντώνη Σαμαρά σχεδόν κατά λέξη, λέγοντας συγκεκριμένα

«Οι Κλουζώ του ΣΥΡΙΖΑ και οι δημοσιογραφικές τους παραφυάδες, εφευρίσκουν καθημερινά πλέον και νέες “αποκαλύψεις” για τη Novartis. Το τραγελαφικό όμως είναι ότι η μόνη ουσιαστική αποκάλυψη έμελε να είναι πραγματικός κόλαφος για τον κ. Τσίπρα. Την ίδια μέρα (26 Νοεμβρίου του 2013) που ο κ. Φρουζής ζητούσε με συνέντευξη Τύπου την απόσυρση τροπολογίας της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για την μείωση της τιμής των φαρμάκων, ο κ. Τσίπρας παραχώρησε και εκείνος έκτακτη συνέντευξη Τύπου ζητώντας ακριβώς το ίδιο. Να μην μειωθούν οι τιμές στα φάρμακα. ‘Αραγε τι έχει να πει για αυτή τη “σύμπτωση” ο κατά τα άλλα λαλίστατος κυβερνητικός συκοφάντης;».

Τι απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος: «Αργά ή γρήγορα θα αναγκαστούν να απαντήσουν»

Άμεση ήταν η αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου, ο οποίος σε δήλωσή του αναφέρει:

«Η προσπάθεια της ΝΔ και του κ. Σαμαρά να πείσουν όχι πως οι ίδιοι δε φέρουν βαρύτατες ευθύνες –τουλάχιστον πολιτικές προς το παρόν – για το σκάνδαλο Novartis, αλλά πως όλοι είναι ίδιοι με αυτούς, είναι αξιοθρήνητη.

Επειδή επιδεικνύουν δυσκολία αντίληψης , τους επαναλαμβάνουμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ορθώς καταψήφισε την τροπολογία της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου το 2013, διότι το μόνο που έκανε ήταν να μετακυλήσει το κόστος της φαρμακευτικής δαπάνης στους ασφαλισμένους, χωρίς να χάνουν ούτε ένα ευρώ τα αγαπημένα τους επιχειρηματικά συμφέροντα.

Ο Αλέξης Τσίπρας από το 2013 καλούσε σε διάλογο, εάν πραγματικά η τότε κυβέρνηση είχε στόχο τη μείωση της δαπάνης και ενδιαφερόταν για την εξασφάλιση επάρκειας σε φάρμακα και προειδοποιούσε πως «αν η κυβέρνηση επιμείνει στην ψήφιση της τροπολογίας», αυτό «θα σημαίνει ότι μόνος της στόχος είναι να εξυπηρετήσει συμφέροντα». Σήμερα, δυστυχώς, επιβεβαιώνεται μέχρι κεραίας.

Ό,τι και να σκαρφιστούν για αντιπερισπασμό, το ερώτημα γιατί ο κ. Σαμαράς παρέπεμψε με «ραβασάκι» τον κ. Φρουζή στον «ταμία» του Κράτους, Χρήστο Σταϊκούρα παραμένει. Και αργά ή γρήγορα θα αναγκαστούν να απαντήσουν».

Η αντίδραση Μαξίμου στις «διαρροές»

Όσον αφορά τις «διαρροές» των συνεργατών του Αντώνη Σαμαρά, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του Μαξίμου.

«Ο κ. Σαμαράς διολισθαίνει από τη γραφικότητα στη γελοιότητα. Γνωρίζει πολύ καλά πως ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε την τροπολογία της κυβέρνησής του το 2013, διότι το μόνο που έκανε ήταν να μετακυλύει το κόστος της φαρμακευτικής δαπάνης στους ασφαλισμένους, χωρίς να χάνουν ούτε ένα ευρώ τα αγαπημένα του επιχειρηματικά συμφέροντα.

Μιας και εμφανίστηκε όμως, αντί να ψάχνει τρόπο να ισχυριστεί πως όλοι έχουν καταντήσει σαν αυτόν και τους ομοίους του που φέρονται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο Novartis, περιμένουμε ακόμα να απαντήσει χωρίς περιστροφές:

Διαψεύδει τη γνησιότητα του ιδιόχειρου σημειώματός του στον Κωνσταντίνο Φρουζή; Για ποιο λόγο παρέπεμψε τον κ. Φρουζή στον τότε υπεύθυνο για όλες τις δαπάνες του Δημοσίου, Χρήστο Σταϊκούρα;», αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter